Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM RASPRAVE O KOSOVU

Neočekivane scene na sjednici srpske Skupštine: Zastupnik gleda porniće, kolegica obnavlja garderobu

Beograd: Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas posebnu sjednicu posvećenu Kosovu
Foto: Milos Tesic
07.02.2023.
u 15:48

Radi se o zastupniku Socijalističke stranke Srbije Zvonimiru Steviću koji je i sam porijeklom s Kosova i Metohije, te njegovoj stranačkoj kolegici Mariji Jevđić

Nakon što je nedavno regiju obišla snimka sjednice Skupštine Srbije o Kosovu gdje su zastupnici unijeli transparente i prekidali predsjednikovo obraćanje skandiranjem, pa i fizičkim obračunima, iz susjedne nam zemlje stiže novi politički skandal. Naime, za vrijeme sastanka skupštine, dok je Vučić govorio o europskim planovima za Kosovo, jedan od zastupnika snimljen je kako na mobitelu gleda pornografske sadržaje.

Radi se o zastupniku Socijalističke stranke Srbije Zvonimiru Steviću koji je i sam porijeklom s Kosova i Metohije, ističe Nova.rs. Snimka na kojoj se vidi neprimjeren sadržaj na zaslonu njegova mobitela proširila se društvenim mrežama, a možete ju pogledati OVDJE.

Stević je inače član Predsjedništva i Glavnog odbora Socijalističke stranke Srbije, a u dva mandata odabran je za predsjednika Pokrajinskog Odbora Socijalističke stranke Srbije za Kosovo i Metohiju. Funkciju narodnog poslanika do sada je obavljao šest puta. Trenutno je član Odbora za Kosovo i Metohiju te zamjenik člana u Odboru za ustavna pitanja i zakonodavstvo, te u Odboru za administrativno-budžetna i mandatno-imunitetska pitanja.

U sličnoj, iako znatno manje neprimjerenoj situaciji, našla se i Marija Jevđić, Stevićeva stranačka kolegica. Nju su pak ulovili kako za vrijeme sjednice pretražuje internetsku ponudu dućana koji prodaju odjeću. "Evoluirali smo kao društvo. Više nije Kosovo za patike, sada je Kosovo za Zaru" napisao je autor objave.

Ministar trgovine: Ministri su "jako negativno reagirali" na određena događanja u Skupštini

"Podnio sam ostavku na mjesto zastupnika. Ne mogu više reći, pozovite ponovno za dva sata", izjavio je danas Stević portalu beogradskog lista "Blic". Njegovu ostavku potvrdila je i šefica zastupničke skupine socijalista u parlamentu i dopredsjednica Skupštine Snežana Paunović.

Domino efekt Stevićeve ostavke je da i Paunović više neće biti dopredsjednica parlamenta, a njezinu dužnost preuzet će stranački kolega iz SPS Vladimir Đukić.

Socijalistička partija Srbije, stranka ministra vanjskih poslova i dopredsjednika vlade Ivice Dačića, koalicijski je partner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je u ponedjeljak zamjerio socijalistima da ga nisu podržali u parlamentarnoj raspravi o Kosovu prošlog tjedna.

Ministar unutarnje i vanjske trgovine Tomislav Momirović (SNS) izjavio je ranije danas za RTS da su ministri na sastanku s premijerkom Anom Brnabić "jako negativno reagirali na određena događanja u Skupštini Srbije tijekom rasprave o Kosovu" i najavio da će se ministri iz redova SNS-a danas sastati s Vučićem.

Dačićevi socijalisti i Vučićevi naprednjaci u koaliciji su od 2012. kad je SNS osvojila vlast i održava je čestim "presijecanjem" izbornog ciklusa raspisujući izvanredne izbore na valu podrške koju u biračkom tijelu ima Aleksandar Vučić.

VIDEO Hrvatski posvojitelji zaustavljeni u zračnoj luci u Zambiji kad su krenuli za Hrvatsku

Komentara 7

Avatar Moodleen
Moodleen
14:05 07.02.2023.

I zakaj bi to trebalo zanimati Hrvate? Trofaznjaci iz hartije nek si prate svoje zemljake u slobodno vrijeme, a dok u Hrvatskoj primaju plaće nek civilizaciju ne dave sa ovim sadržajem septičke i pišu o ljudima. Hvala

DU
Deleted user
15:29 07.02.2023.

Što se čudimo!!!!! Za vrijeme milanovićeve vlade sjedio je zastupnik SDP-a 4 godine u Saboru i nije se nikada javio za riječ a sada je "savjetnik" gradonačelnika Koprivnice

VI
vidum
16:23 07.02.2023.

Koje dangube! On gleda porniće, ona obnavlja garderobu? Za razliku od njih, svi naši zatupnici su u saborskom kafiću i špije ostaju praznih ruku. Svi misle da Sabor ne radi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije