Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK U OPORBU

Ukrajina: Pala vlada Julije Timošenko

Timošenko
AFP
03.03.2010.
u 15:41

Kao što se i očekivalo nakon poraza na predsjedničkim izborima, Timošenko gubi i premijerski položaj i odlazi u oporbu te najavljuje da će Janukoviču "disati za vratom".

Rezolucija o nepovjerenju vladi izglasovana je u srijedu sa 243 glasa (ukrajinski parlament ima 450 zastupnika). Čak je i sedam zastupnika iz stranke Julije Timošenko glasovalo protiv nje, ali ona još uvijek ima drugi po brojnosti zastupnički klub u parlamentu.

Timošenko je najavila da će odlaskom u oporbu tražiti da Janukovič i njegova vlada polažu račune za svaku odluku koju donesu:

- Štit ćemo Ukrajinu od ove nove nedaće koja ju je zadesila - rekla je Timošenko.

Parlament ima rok od 30 dana za formiranje nove vlade. Janukovičeva Partija regija, u slučaju da uspije formirati vladu, predložit će novog premijera, najvjerojatnije Mikolu Azarova, Janukovičeva dopredsjednika stranke. U slučaju da ne bude formirana vlada, parlament će se raspustiti i uslijedit će prijevremeni izbori.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:19 03.03.2010.

Skoro do jučer Timošenko je plovila na oblacima s kojih je cijela Ukrajina izgledala kao njen bogomdani posjed. EU birokrati je dizali u nebesa, sve je bilo narančasto i krasno. Još je samo trebala postati predsjenica da zaokruži svoj svtački poziv. A onda hladan tuš! Gubitak predsjedničkih izbora, pad Vlade,odlazak u opoziciju. Ispod tih oblaka skrivala se slika Ukrajine na koljenima, zemlje podijeljenih ljudi, gospodarski srozane. Janukovič se vraća slavenskim korijenima i suradnji s Rusijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije