Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJA U ZLOUPOTREBU POLOŽAJA I OVLASTI

USKOK pokrenuo istragu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

Zgrada u Gajevoj 30 u kojoj je sjediste DORH-a i USKOK-a.
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
26.04.2024.
u 14:15

Žena (65) je zatražila dostavu elaborata o etažiranju podruma stambene zgrade u Rovinju u njezinom privatnom vlasništvu neistinito prikazavši kako joj to treba za potrebe spisa Općinskog građanskog državnog odvjetništva u Zagrebu

USKOK je, nakon provedenih izvida, donio rješenje o provođenju istrage protiv 59-godišnjakinje zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Osnovano se sumnja da je okrivljenica kao zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Općinskom građanskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, s ciljem ishođenja podataka za nekretninu u njezinom privatnom vlasništvu, 9. lipnja 2023. u Zagrebu, putem elektronske pošte od Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog suda u Puli, Stalna služba u Rovinju, zatražila dostavu elaborata o etažiranju podruma stambene zgrade u Rovinju. Pritom je neistinito prikazala da dostavljanje elaborata traži za potrebe spisa Općinskog građanskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Ne sumnjajući u istinitost navoda okrivljenice, Stalna služba u Rovinju Općinskog suda u Puli udovoljila je traženju te je bez naplate pristojbe traženi elaborat dostavila na adresu Općinskog građanskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije