Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVELI STUDIJE

WHO objavio nove smjernice za covid: Preporučuje se kraća izolacija

KATAR 2022 - Na medijskim aktivnostima i treningu japanske nogometne reprezentacije obavezno je nošenje maske
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
13.01.2023.
u 16:36

To su samo preporuke, a svaka država može objaviti vlastite smjernice.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je nove smjernice za osobe zaražene koronavirusom. WHO je preporučio da zaraženi sa simptomima budu u izolaciji 10 dana, a osobe bez simptoma pet dana, dok je prethodno preporučivao 13 dana izolacije za zaražene osobe sa simptomima i 10 dana za one bez simptoma. 

Sada preporučuje i brze antigenske testove za zaražene osobe kako bi se vidjelo je li infekcija prošla kako bi se potencijalno skratila njihova izolacija.

WHO svoje preporuke temelji na 12 studija s gotovo 3000 sudionika. No to su samo preporuke, a svaka država može objaviti vlastite smjernice.

VIDEO Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo

Komentara 3

ZU
Zujim
23:33 13.01.2023.

Ma mars! Hebao vas Covid, malo ste milijardi zaradili na naivcima, lopovi farmaceutski!

DU
Deleted user
21:30 13.01.2023.

to ti je kao penzija da ti nebi trebali dugo isplacivati moras raditi dok ne umres a sa covidom isto al obrnutoda mozes duze raditi izolacija je sve kraca

WT
WTF!
02:27 14.01.2023.

Fauci: "U cijeloj povijesti respiratornih virusa bilo koje vrste,asimptomatični prijenos nikada nije bio pokretač epidemije!" Toliko o izolaciji asimptomatičnih. A WHO nek slobodno ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije