Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 6. DO 12. SVIBNJA

Asian Street Food Festival uz gyoze, pad thai i katsu sando sendviči od plavoperajne tune

Foto: Sandro Sklepić, PR Asian SFF-a
1/31
24.04.2024.
u 09:00

Posjetitelji će na deset kućica imati priliku kušati najkvalitetnije namirnice i uistinu bogat i raznolik izbor tradicionalnih i omiljenih jela Kine, Japana, Tajlanda, Indije, Koreje, Malezije..., a osvježenje će se tražiti u yuzu koktelima

Sočne gyoze i bao bunsi, aromatični pad thai, kreativne sushi rolice, ali i katsu sando sendviči od vrhunske plavoperajne tune samo su dio egzotičnih specijaliteta čiji će mirisi od 6. svibnja mamiti na Strossmayerov trg. I ove će se godine ondje, naime, smjestiti Asian Street Food Festival, a njegovo drugo izdanje, kako najavljuju organizatori, svečano će otvoriti počasni konzul Kraljevine Tajland, Stjepan Ćurić.

– Nakon lanjskog iznimnog uspjeha prvog festivala u regiji posvećenog isključivo azijskoj kuhinji i kulturi, i ove smo godine odlučili okupiti strastvene i vrsne predstavnike azijskih kuhinja te smo im dali zadatak da iz svoje ponude u poseban fokus stave jedno određeno jelo ili namirnicu. Tako će posjetitelji na deset kućica imati priliku kušati najkvalitetnije namirnice i uistinu bogat i raznolik izbor tradicionalnih i omiljenih jela Kine, Japana, Tajlanda, Indije, Koreje, Malezije... – kažu iz agencije Kokoš ili jaje, koja organizira manifestaciju.

VEZANI ČLANCI: 

Osim u orijentalnim okusima, posjetitelji će guštati i u bogatom popratnom programu u sklopu kojeg će se, među ostalim, moći okušati i u tematskom Food kvizu te kreativnoj radionici Pinelli & Vino, na kojoj će se slikati azijski motivi. Do 12. svibnja, kada manifestacija završava, moći će se ondje i opustiti uz tradicionalnu tajlandsku masažu, a za podizanje atmosfere bit će zadužen DJ Ozren Kanceljak.

Festival ima i humanitarnu notu pa će se jedna cijela plavoperajna tuna, inače jedna od najprestižnijih namirnica koja se predstavlja na nekom street food festivalu, donirati zagrebačkoj Udruzi Down, a ta će morska delicija biti i zvijezda cutting showa uz chefa Marija Mihelja. Pred kraj festivala posjetiteljima će se podijeliti i 200 kamenica čije će okuse upotpuniti pjenušac Reserva Royal, a na programu su i live performansi Zagreb Street Art umjetnika.

VEZANI ČLANCI: 

– Za autorske koktele i vrhunska osvježenja pobrinut će se kreativna ekipa u Gingle Bells kućici koji za ovo izdanje festivala pripremaju i tematske Yuzu Spritz, Yuzu Gin i Yuzu Mojito, pića od citrusa yuzu koji je sve popularnija namirnica u gastronomiji, a uglavnom se uzgaja u Japanu, Koreji i Kini – ističu organizatori. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije