Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Egzotične delicije mame na Strossmayerov trg

Ramen, gyoze s patkom, K-dog i svi oblici tune na Asian Street Food Festivalu

Zagreb: Svečano otvorenje Asian street food festivala
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/35
08.05.2024.
u 15:07

Mochi je dobio konkurenciju, ljepljivu rižu u dresingu od kokosova mlijeka s mangom, jagodama i borovnicama

Aromatični ramen s miso piletinom, pikantni burger s potpisom Mate Jankovića, mnogima omiljene spring rolice u vegeverziji te sendvič s tartarom od tune, ali i ljepljiva riža s mangom, jagodama i borovnicama. To su samo neki od specijaliteta koji mame na Strossmayerov trg, gdje se i ove godine smjestio Asian Street Food Festival. Tradicionalne delicije Kine, Japana, Tajlanda, Indije, Koreje, Malezije nude se u deset kućica, a posjetitelji će do nedjelje, dokad traje festival, uživati i u bogatom popratnom programu, ali se i opustiti uz tajlandsku masažu.

Ništa bez sushija, a i curryja

U sklopu drugog izdanja manifestacije koju organizira agencija Kokoš ili jaje, šarenim razrezanim rolicama, poznatima i pod nazivom sushi, u svoju kućicu privlači ekipa iz restorana japanske hrane Soho. U ponudi je šest vrsta, a uz klasični Ebi original, kojeg porcija od devet komada stoji 9,50 eura, kušati možete i one s teriyaki piletinom. Stoje 8,90 eura, a izdvojite li 80 centi više, guštati možete u pikantnom okusu verzije s tunjevinom. Zasladiti se pak ondje možete sve popularnijim mochijem, japanskim ljepljivim kolačićem punjenim sladoledom, i usto birati između varijante od kokosa, pistacija, manga i čokolade.

VEZANI ČLANCI: 

Komad stoji 1,5 eura, a po istoj cijeni nude se i u susjednoj kućici Purple Monkey. Ondje su, međutim, ipak popularnije sočne gyoze, koje na tradicionalan način priprema Filipinac Joelle. Najviše idu, govori, one s piletinom, no nećete pogriješiti ni odaberete li varijantu s patkom, a u ponudi su i gyoze sa svinjetinom, kao i s povrćem. Osam eura platit ćete šest komada, 15 stoji dvostruka porcija, a za veće ekipe tu je i porcija s 24 gyoze po cijeni od 29 eura. Dodate li euro, dobijete i umak, a birati možete između onog od soje, slatko-kiselog ili pak inačicu s dodatkom rižina octa.

Vesela ekipa Zadrana iz Picnica u svoj je "repertoar" uključila i jednu od najprestižnijih namirnica koja se nudi na nekom od festivala ulične hrane, plavoperajnu tunu, koja se na jelovniku nalazi u dvije varijante. "Tuna Katsu Sando" steak je paniran u panko-mrvicama u brioche tostu s dodatkom teriyaki majoneze, sezama i salate, a kušati možete i verziju s tartarom od tune. Stoje 8,50 eura, a za još 4,90 kombinirati ih možete, primjerice, s krumpirićima od batata s umakom od tartufa te dodatkom grana padana i mladog luka. Za osvježenje poslužuju i egzotične koktele, kao što je "Roza" koji se radi od gina, Camparija, rosea te octa od šipka i jagoda, a stoji 7,50 eura.

Tradicionalno se na festivalu predstavlja i Jellyfish in Space, a posjetitelje mami, među ostalim, mekim bao bunsima, japanskim parenim pecivima koje pune svinjetinom i lososom. Porcija od dva komada stoji osam eura, a za dva više u ponudi je i "Crispy tuna", prženi odrezak s kimchijem, omotan u rižu s dodatkom sezama. Guštat ćete i u varijanti s lososom, a dodate li još tri eura, kombinirati ih možete s krumpirićima.

Zagreb: Svečano otvorenje Asian street food festivala
1/35

Ljubitelji pikantnih delicija uživat će u piletini spremljenoj na korejski način, okupanoj u slatko-ljutom umaku, koja se nudi u kućici Curry house by Tuk Tuk express. Porcija stoji 7,60 eura, a za 1,80 više možete se počastiti i specijalitetom od riže s dodatkom piletine začinjene medom i sjeckanim mladim lukom. Osvježiti se ondje pak možete limunadom od manga ili borovnica koje stoje četiri eura, a nude ih i u alkoholnoj verziji s dodatkom gina po cijeni od 7,80 eura ili vodke koja stoji 80 centi manje.

Mališane će pak oduševiti kućica K-dogs, u kojoj pripremaju popularne corn dogove, odnosno hrenovke pržene u kukuruznom tijestu. Komad stoji sedam eura, a uz klasičnu varijantu, nudi se i ona s dodatkom mozzarelle.

Za ljubitelje sira poslužuju i varijantu s topljenim cheddarom i mozzarellom, kojom se mogu počastiti i vegetarijanci, a za desert imaju "Dalgonu", sladoled od vanilije s preljevom od tučenog vrhnja i kave, koji stoji pet eura.

Pad thai ili burger s kimchijem

Tradicionalnu azijsku slasticu nudi kućica Thai Thai, a riječ je o ljepljivoj riži u dresingu od kokosova mlijeka koja se poslužuje uz mango, jagode i borovnice te stoji sedam eura. Na jelovniku je i aromatični pad thai, specijalitet od rižinih rezanaca s dodatkom piletine, tofua, jaja, klica manga, graha, mladog luka i korijandera te posipom od kikirikija, čiju ćete porciju platiti deset eura.

VEZANI ČLANCI: 

Sočni burger od juneće pljeskavice s dodatkom cheddar sira, shiitaki gljiva, zlatnih šampinjona, kineskog kupusa, ukiseljene mrkve te wasabi majoneze adut je pak kućice na kojoj se pripremaju jela s potpisom chefa Mate Jankovića. Stoji devet eura, a u ponudi je i "Spicy Korean", burger od juneće pljeskavice čiji okus dopunjuju cheddar sir, carsko meso, kineski kupus, aromatični kimchi te gochujang majoneza.

Festival se možete posjetiti svakog dana od 12 sati do ponoći, a atmosferu podiže DJ Ozren Kanceljak. Sutra u 21 sat u kinu na otvorenom gledat će se korejski film "Parazit". 

VIDEO Nestale dok kažete Rim Tim Tagi Dim! Pronašli smo najbolje lazanje za Eurosong party

Komentara 1

Avatar neugodan
neugodan
09:22 09.05.2024.

cijene takve da bi i sultan od bruneja platio čekovima na rate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije