ZAGREB Oduševljen večerom u zagrebačkom restoranu Sorriso,
frontmen škotske grupe Franz Ferdinand i kuhar po struci, Alex Kapranos
odlučio je kako će hrvatskoj hrani posvetiti barem jednu svoju kolumnu
u britanskom The Guardianu. I dok je pjevač nakon svakog jela uzdišući:
"fantastično, fenomenalno..." pomno zapisivao bilješke raspitujući se o
prijeklu hrane, ostatak benda preksinoć se prepustio užicima koje im je
pripremio vlasnik restorana Robert Bezjak. Sve pohvale stizale su i na
račun domaćih vina, a posebice motovunske biske, koja ih je doslovno
oborila s nogu.
Hvala... živjeli... doviđenja... pohvalio se Alex
znanjem hrvatskoga nakon kratkog tečaja hrvatskog uoči nastupa na
Šalati.
Rekli su da bi rado došli na odmor na našu obalu i da će opet svratiti
k nama na klopu. Našalio sam se i ponudio Alexu da na godišnjem odmoru
bude dva dana počasni kuhar u mom restoranu otkriva Bezjak u
šali. Istarski specijaliteti posebno su oduševili i gitarista Nicka
McCartyja, koji je navodno prije nekoliko godina s djevojkom proputovao
cijelu Istru. I dok su se Alex i Nick raspričali za stolom, delicije
kao da su basistu Bobu Hardyju oduzele dar govora.
Diši, Bob, diši... samo polako zezali su ga kolege. Škotski
rockeri do restorana su došli pješice, oduševivši se zagrebačkom
arhitekturom, kao i pričom o spomeniku banu Jelačiću. Stoga su i
slobodno vrijeme uoči sinoćnjeg nastupa na INmusic festivalu
iskoristili za razgledanje grada. A na gradskim ulicama zvijezde nisu
mogle proći neopaženo, prolaznici su ih srdačno pozdravljali, dok ih je
nekoliko obožavateljica zatražilo autograme.
ZVIJEZDE NA VEČERI Škotski rockeri uoči zagrebačkog nastupa uživali u restoranu Sorriso