Pripazite na to

5 stvari koje po zimi nikad ne biste smjeli ostavljati u automobilu

Foto: Thinkstock
automobil
Foto: Thinkstock
automobil
Foto: Thinkstock
Korištenje mobitela u vožnji
Foto: Thinkstock
automobil
Foto: Thinkstock
automobil
Foto: Thinkstock
automobil
Foto: Thinkstock
automobil
Foto: Thinkstock
konzerve
11.01.2018.
u 18:22
Pogledaj originalni članak

Ljeti zbog visokih temperatura morate paziti što ostavljate u automobilu, a ista je situacija i zimi. Postoje neke stvari koje ne podnose jaku hladnoću i koje nikako ne biste trebali ostaviti u parkiranom automobilu ako nije u garaži u kojoj se temperatura ne spušta ispod ništice.

Uređaji - Vaše omiljene uređaje poput mobitela, tableta ili laptopa nikako ne ostavljajte u automobilu ako će temperatura pasti ispod 0 stupnjeva Celzijevih. Baterije koje se nalaze u takvim uređajima odmah će se oštetiti ako su dulje vrijeme izložene temperaturama ispod 0 stupnjeva ili iznad 35 stupnjeva Celzijevih.

Konzervirane namirnice - Jedna od prednosti konzervirane hrane je dugotrajan vijek, no to ne znači da podnose sve temperature. Aluminijske konzerve hranu zadržavaju jestivom jedino ako se čuvaju na temperaturi iznad 10 stupnjeva Celzijevih.

Gazirana pića - Hladnoća i karbonizacija ne idu zajedno, a ako ne vjerujete, pokušajte zalediti Coca-colu i kušati je kada se odledi.

Lijekovi - Lijekovi se trebaju čuvati na temperaturama od 14 do 30 stupnjeva Celzijevih, a ako ih čuvate na nižim ili višim temperaturama, mogu izgubiti učinkovitost.

Drveni predmeti - Ne ostavljajte drvene glazbene instrumente, komade namještaja i slične drvene stvari u svome automobilu jer se pri niskim temperaturama i suhom zraku mogu trajno oštetiti.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Pezo
Pezo
21:38 11.01.2018.

Zaboravili ste napisati da se ne smije pišati unutra jer bi se smrzlo. E jake teme u 3pm

IP
ispeci.pa.reci
21:57 11.01.2018.

uz sve probleme u ljepoj nasoj vi pisete ovakve gluposti.uzas

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:28 12.01.2018.

i ne preklapajte retrovizore jer kad se smrznu i zalede ne možete ih vratiti natrag