Sniženja

Vodič za Crni petak: Na što paziti i kako se najbolje okoristiti sniženjima

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Crni Petak nije privukao kupce u zagrebačke trgovine
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Black Friday popusti u trgovinama
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
Zagreb: Počeli popusti za Crni petak
25.10.2024.
u 07:00
Naš kraći obilazak trgovina nije urodio nekim ulovom kojim se vrijedi pohvaliti – ono što se sada može naći po nižim cijenama većinom je odjeća već dobrano zaostala iz ljetne kolekcije, probranih veličina. Ništa revolucionarnoga… Veća sniženja tek slijede, no i tu vrebaju zamke. Planirajte stoga kupnju, napravite popis i provjerite sadašnju cijenu proizvoda koji vas zanimaju
Pogledaj originalni članak

Crni petak preplavio nam je sandučiće, i virtualne i fizičke, akcijske ponude već iskaču sa svih strana. Ne bi to bilo čudno da je već 29. studenog, zadnji petak u studenome. Ili da smo barem ušli u studeni. Jer, uobičajeno je već da se Crni petak pretvorio u Crni tjedan. Dan poznat po popustima i akcijama već se neko vrijeme protegnuo na nekoliko dana prije i nekoliko dana kasnije, no sada već govorimo o više od mjesec dana prije tog slavnog 29. studenoga. Mogu li se zaista već sada u trgovinama naći oni pravi popusti, inače rezervirani za Crni petak? Skeptični smo oko toga, tim više što naš kraći obilazak trgovina nije urodio nekim ulovom kojim se vrijedi pohvaliti – ono što se sada može naći po nižim cijenama većinom je odjeća već dobrano zaostala iz ljetne kolekcije, probranih veličina. Ništa revolucionarnoga…

Također, iskustvo iz prethodnih godina naučilo nas je da ni na sami Crni petak ne možemo ‘omastiti brk’ baš onako velikim sniženjima kakva se serviraju kupcima u nekim drugim državama. Kod nas su sniženja skromnija, u mnogim trgovinama odnose se na limitirani broj artikala. Kako bilo, nešto se ipak može probrati na tim sniženjima, ali samo ako se unaprijed pripremite. Neke kategorije proizvoda na Crni petak obično jesu povoljnije; tehnika (televizori, pametni telefoni, laptopi), kućanski aparati (perilice rublja, frižideri, mikrovalne pećnice), namještaj, sportska oprema (bicikli, sprave za vježbanje), kozmetika i parfemi (ne generalno, već pojedini brendovi). Povoljnije se mogu naći i igračke, pa nije loše unaprijed planirati kupnju darova za djecu, pogotovo ako ih u krugu obitelji i prijatelja imate više.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

PAMETNA KUPOVINA

Evo kako prosječna hrvatska obitelj mjesečno može uštedjeti oko 200 eura

Rast cijena u posljednjih nekoliko godina doveo je do toga da su raspoloživi kućni budžeti građana pod sve većim udarom. Vjerojatno zato sve više potrošača koristi shopping aplikacije, želeći putem njih nešto uštedjeti. Među njima je ove godine najpopularnija aplikacija za pregled akcija hrvatskih trgovaca pod nazivom 360 PROMO, koju je preuzelo preko 170.000 Hrvata. Saznali smo što njeni korisnici najviše pretražuju te na čemu se najviše može uštedjeti.

Mnoge trgovine na Crni petak oglašavaju i znatno povoljnije cijene obuće i odjeće, no većinom su ti popusti u stvarnosti skromniji. Kako biste ipak uspjeli iskoristiti nešto od tih silnih sniženja s kojima su nas trgovci već počeli zatrpavati – a da ujedno ne potrošite pravo malo bogatstvo na stvari koje baš i niste trebali kupiti - preporuka je prije odlaska u kupovinu napraviti listu proizvoda koji su vam potrebni. Također, sada, mjesec dana ranije, obiđite trgovine i provjerite sadašnju cijenu proizvoda koji vas zanimaju. Tako ćete krajem studenoga znati jesu li oglašena sniženja stvarna ili lažna. Nije tajna, neki popusti u stvarnosti nisu tako veliki kakvima se reklamiraju, niti se odnose na sve proizvode u konkretnoj trgovini. Naravno, u nekim trgovinama popusti zaista i kreću prije samog Crnog petka, pa se o tome informirajte. Od koristi tu mogu biti promotivni letci trgovina, ali i razni članski programi trgovaca – neki od njih svojim kupcima članovima daju dodatne pogodnosti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IV
Ico_voljevica
07:19 25.10.2024.

Istražite i javno objavite ko mulja,u čem je problem.aaa nema poslje para od mraketinga