Promo

Do 23% niža cijena obveznog osiguranja u Generali osiguranju

Foto: Generali osiguranje
Do 23% niža cijena obveznog osiguranja u Generali osiguranju
VL
Autor
PR Članak
17.09.2013.
u 15:24
Inovacija Generali cjenika obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti je u personaliziranom pristupu svakom pojedinom ugovaratelju osiguranja
Pogledaj originalni članak

Generali osiguranje prvo je osigurateljno društvo na tržištu koje nudi mogućnost ugovaranja obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti sa i do 23% nižom cijenom police.

Generali je time - prvotno iz pozicije inicijatora, a sada i praktičnom primjenom novog liberaliziranog cjenika - postao predvodnikom liberalizacije tržišta AO uslijed stvaranja tržišnih uvjeta koji omogućavaju primjenu novih kriterija koji donose povoljniju cijenu ugovarateljima police obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti, a za što se Generali zalagao još od 2008.

Prilikom oblikovanja novog liberaliziranog cjenika obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti Generali osiguranje primijenilo je, pored bogatog međunarodnog iskustva koje grupacija Generali nosi s drugih razvijenih liberaliziranih tržišta, i iscrpno lokalno iskustvo, kao i saznanja temeljena na bazi hrvatskih statistika. Osobita pozornost pridana je pridržavanju zakonskih propisa, aktuarskih načela, te pravilima osigurateljne struke. Inovacija Generali cjenika obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti je u personaliziranom pristupu svakom pojedinom ugovaratelju osiguranja: pri izračunu cijene police vrednuje se više kriterija, s naglaskom na povijest sigurne vožnje ugovaratelja osiguranja, zbog čega početna cijena police – u kojoj je već ukalkuliran određeni bonus - u konačnici može biti još niža i do 23% posto.

Georg Engl, predsjednik Uprave Generali osiguranja izjavio je: „Primjenom novog cjenika obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti Generali evidentno mijenja tržište osiguranja u Hrvatskoj nabolje i ponosan sam što smo inicijatori pozitivnih promjena. Uzimajući u obzir aktualne ekonomske okolnosti i standard građana, a temeljem tržišnih uvjeta koji omogućavaju liberalizaciju tržišta AO, zadovoljni smo što konačno možemo ponuditi pravične cijene po mjeri i želji osiguranika, jer ne vidimo razloga da netko tko je savjestan i siguran vozač treba plaćati skuplju cijenu police. Zbog toga smo se primarno fokusirali na određene karakteristike vozača, s osnovnim ciljem nagrađivanja odgovornosti vozača, pružajući jedinstvenu mogućnost ugovaranja obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti po i do 23% povoljnijoj cijeni.“

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr