Najpoznatiji domaći craft lanac burgera - Submarine, poznat po svom promicanju lokalnih OPG, u suradnji s renomiranim brendom umaka Volim ljuto, orga-nizirao je natjecanje u testiranju ljutih burgera. Natjecanje, na koje su se prijavili 15 najhra-brijih natjecatelja, ‘ljutih protivnika’, uvod je u novu ponudu Submarinea koju čine Hells sli-ders - tri mini burgera sa Volim ljuto umacima različite ljutine te Hot mamma - brutalnog bur-gera za kojeg je potrebno potpisati Izjavu o odricanju odgovornosti. Ovogodišnji pobjednik je Marko Mudri, koji je jedini uspio do kraja pojesti burger sa paprikom od milijun i pol scovilla.
Lanac restorana Submarine ovog je četvrtka bio epicentar ljutine, ugostio je najhrabrije natjecatelje, one koji su se usudili uhvatiti u koštac s ljutim umacima. Ljuti burgeri su se priremali u odvojenim dijelovima kuhinje s posebnom opremom, kako ne bi kontaminirali drugu hranu. Također, natjecatelji su morali potpisati Izjavu o odricanju odgovornosti. Svakog natjecatelja je čekalo burger beer i mli-jeko, kako bi ugasili eksploziju ljutine u ustima.
Natjecatelji su se hrabro uhvatili u koštac s ljutinom, ispred njih je servirano pet slidersa, poznatih Submarine burgera, s različitim stupnjevima ljutine. Pobjednik Marko Mudri je uspio pojesti i posl-jednji burger, koji je sadržavao trenutno najljuću papričicu na svijetu, Carolina Reaper, koja je upi-sana u Guinessovu knjigu rekorda. Papričica koja je svježe ubrana u polju blizu Igrišća sadrži više od milijun i pol scovilla. Broj Scoville jedinica je koja označava količinu capsaicina, odnosno kemij-skog spoja koji potiče kemijske receptore živčanih završetaka u koži, prisutnih u određenoj papričici.
Natjecanje je bilo uvod u novu ponudu Hells sliders koju su pripremili u Sumbarineu, koju čine tri mini burgera sa Volim ljuto umacima različite ljutine te Hot mamma brutalnog burgera za kojeg je potrebno potpisati Izjavu o odricanju odgovornosti, dostupan će biti samo ponedjeljkom u restora-nima u Radničkoj u Zagrebu, u restoranima u centru Rijeke, Splita, Zadra te u novootvorenom Sub-marineu u Osijeku, koji se nalazi na adresi Ulica Stjepana Radića 22a.
“Volim ljutu hranu, i inače ju konzumiram, ali ovo je novi nivo na koji nisam ni znao da sam spreman. Mislim da će mi trebati nekoliko dana da se oporavim nakon ovoga, a sad idem zalijevati mlijekom i nadat se da ću što prije biti bolje.”, izjavio je Marko Mudri, pobjednik natjecanja.
“Natjecanje je kruna naše odlične suradnje s brandom Volim ljuto. Drago nam je da su naši posjetitelji prepoznali kvalitetu Submarinea ali i branda Volim ljuto te da nas i oni sami tjeraju da pomičemo granice ljutine. Ovo natjecanje samo je uvod u našu novu ponudu burgera, kojima ćemo, slikovito rečeno, razljutiti naše kupce. Svi bi povremeno trebali pojesti nešto ljuto, a mi vam nudimo - Subma-rine ljuto.” rekla je Ivona Conjar, ispred Submarinea.
Submarine je ovom prilikom još jednom dokazao da im je politika od farme do stola temelj njihovog poslovanja te da će i dalje njegovati suradnje s lokalnim OPG-ovima.