Korisnici protiv

Facebook pokušava ukinuti glasovanje o pravilima privatnosti

Foto: AFP/PIXSELL
Facebook pokušava ukinuti glasovanje o pravilima privatnosti
22.11.2012.
u 14:03
Facebook predlaže da se izbaci glasovanje korisnika o promjenama u sustavu sigurnosnih postavki privatnosti. Te postavke određuju s kime će i koje informacije korisnika dijeliti.
Pogledaj originalni članak

Facebook predlaže da se izbaci glasovanje korisnika o promjenama u sustavu sigurnosnih postavki privatnosti, kojim se kontrolira koliko osobnih informacija dijelite s prijateljima, oglašivačkim kompanijama i ostalom internetskom zajednicom, piše Daily Mail.

Socijalna je mreža u priopćenju napisala da je sustav glasovanja zastario i neučinkovit. Ako se pravo na glasovanje ukine, korisnici Facebooka i dalje će dobivati informacije kako socijalna mreža koristi njihove podatke, ali neće moći odbaciti promjene.

Prema postojećem sustavu, korisnici glasuju o politici privatnosti. Ako neki prijedlog skupi najmanje 7 tisuća komentara, počinje glasovanje. Da bi ono bilo valjano, za ili protiv mora se izjasniti 30 posto od milijardu korisnika Facebooka.

Ovaj prijedlog o ukidanju "glasačkog sustava" Facebook je stavio na glasovanje te je ubrzo skupljeno više od tisuću komentara. Gotovo svi korisnici izjasnili su se da ne žele ukidanje tog sustava.

>>Seks je bolji od Facebooka, ili ipak nije?

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.