Francuski proizvođač za salon u Ženevi priredio je novi roadster

Renault Wind! Najjeftiniji model bez krova dolazi iz Novog Mesta

Renault Wind! Najjeftiniji model bez krova dolazi iz Novog Mesta
13.02.2010.
u 08:08
Novi će se model proizvoditi u tvornici Revoz, usporedno s Twingom na čijoj je osnovi i nastao, a dolazak u Hrvatsku očekuje se tijekom lipnja po cijeni od približno 110.000 kn
Pogledaj originalni članak

U gomili noviteta što se očekuju na skorašnjem salonu automobila u Ženevi, izdvoji bismo Renaultov roadster Wind (eng. vjetar). Coupe-cabrio modeli u posljednjih su desetak godina doživjeli pravu ekspanziju, a Renault sada dovodi roadster model koji bi mogao biti najjeftiniji na tržištu. Najavljivan kao coupe-cabrio izvedba malenog Twinga, na kraju je ipak odlučeno da to bude poseban proizvod.

Roadster Wind ipak ima poveznica s Twingom, a jedna od značajnijih će svakako biti činjenica da će silaziti s istih proizvodnih traka, i to u ne tako udaljenom slovenskom Novom Mestu. Zbog toga je prestala proizvodnja stare generacije Clia, te je jednoj od najkvalitetnijih europskih tvornica povjerena proizvodnja potpuno novog modela.

Renault Wind je roadster sa dva sjedala dugačak 383 cm opremljen konceptom električnog krova koji se otvara u samo 12 sekunda. I iz samog imena može se zaključiti kako Renault želi otvoriti nove vidike zaljubljenicima u vožnju s vjetrom u kosi.

Očekuje se da će novi model postati miljenik ženske publike, a trebao bi dobro prolaziti u gradovima gdje se traži parking više. Bez obzira na položaj krova, Wind osigurava jednaki volumen prtljažnika od 270 litara.

Dolazak novog modela u domaće prodajne salone očekuje se početkom ljeta kada će biti poznate i konačne cijene.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.