Novo u Hrvatskoj

Stiglo je novo češko trojstvo: Octavia, Superb i veliki SUV Kodiaq. Znamo i cijene

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
Foto: Škoda
23.10.2024.
u 11:20
Octavia se i u limuzinskoj i u karavanskoj izvedbi malo izdužila, a paketi opreme su pojednostavljeni. Cjenovno kreće od 24.443 eura, za Essence inačicu. Najveći se interes očekuje za Octaviju Selection koja stoji od 27.225 eura
Pogledaj originalni članak

Škoda je svoju ponudu u Hrvatskoj – gdje drži prvo mjesto tržišne ljestvice i u poretku po markama i po modelima – pojačala s čak tri zanimljiva noviteta. I službeno je, naime, počela prodaja redizajnirane Octavije, najprodavanijeg modela automobila na našem tržištu, te novih generacija modela Superb i Kodiaq. Octavia datira još iz 1959. godine no prva moderna Octavia svjetlo dana ugledala je 1996., nakon što je VW koncern preuzeo češku marku. Najnoviju izvedbu karakterizira druga generacija LED Matrix svjetala na redizajniranom prednjem kraju. Redizajniran je i stražnji branik, straga su nova LED svjetla. Interijer krase nove obloge i održivi materijali, novi su ukrasni kromirani detalji, brzo bežično punjenje mobitela, razne Simply Clever značajke, kao i standardni 10-inčni digitalni zaslon (infotainment od 13” dolazi s navigacijom). Također je dostupan 10” virtualni kokpit. Octavia se i u limuzinskoj i u karavanskoj izvedbi izdužila za 9 mm. Paketi opreme su pojednostavljeni. Cjenovno kreće od 24.443 eura, za Essence inačicu. Najveći se interes očekuje za Octaviju Selection koja stoji od 27.225 eura.

Foto: Škoda

U motornoj gami nove Octavije benzinci su i dizelaši, svi 4-cilindrični, a novina su blagi hibridi. Konkretno, dvije varijante 1,5 TSI benzinskog motora - od 115 i 150 konja - dolaze s opcijskom mild-hybrid tehnologijom i DSG-om.  2,0 TSI s 204 KS stiže naknadno, kao i Octavia s 265 konja i 4x4 pogonom. Na izbor će biti i plug-in hybrid od 204 KS te dva 2,0 dizelaša (115 i 150 KS). Novi Superb, pak, najudobniji je i najsigurniji Superb svih vremena, automobil s najmanjim otporom zraka do sada. I on ima nova LED Matrix svjetla i novu prednju rešetku. Poboljšana mu je ergonomija, interijer je i dalje prostran. Donosi pametne komande, Smart Dials, novi infotainment sustav od 10 odnosno 13 inča, head-up zaslon, standardni virtualni kokpit, nove sustave potpore… Ručica automatskog mjenjača prebačena je pored kola upravljača. U ponudi je i DDC Plus adaptivni ovjes s dva ventila, na L&C opremi, kao i pogon na sve kotače te plug in hybrid koji samo na struju može prijeći više od 100 km. I dosad velik prtljažnik dodatno je porastao. Novom Superbu početna je cijena 36.568 eura.

Velikom SUV modelu Kodiaq cijena kreće od 37.440 eura. I on je nov u dizajnerskom i tehnološkom smislu, oprema mu je bogatija, materijali bolji. Sprijeda pažnju plijeni s drugom generacijom LED Matrix svjetala te upečatljivom prednjom rešetkom koja može biti I osvijetljena. Na stražnjem kraju crvena traka povezuje svjetla ,prtljažnik je također veći – prima 910 litara, odnosno 845 l ako Kodiaq ima sedam sjedala. Interijerom dominiraju nova ergonomska sjedala, novi infotainment sustav, Smart Dials, automatic na volanu, trozonska klimatizacija… Zanimljivost je zaštita na bočnom dijelu vrata, da se spriječi udarac o vozilo pored.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.