Greška u softveru

Zbog pomicanja satova iPhone neke korisnike probudio prekasno

Foto: AFP/Reuters
Zbog pomicanja satova iPhone neke korisnike probudio prekasno
02.11.2010.
u 11:19
Korisnike u Europi koji su, primjerice, imali namješten alarm u 7 sati iPhone je probudio u 8. Nešto bolje prošli su korisnici u Australiji i Novom Zelandu koji su uslugu buđenja "dobili" sat vremena ranije.
Pogledaj originalni članak

Tisuće korisnika iPhonea u Europi proteklog su se vikenda neugodno iznenadile kada im alarm za buđenje nije zazvonio u uobičajeno vrijeme, nego sat vremena kasnije. To se dogodilo zbog povratka na zimsko računanje vremena, odnosno kada je iPhone automatski promijenio vrijeme sa 3 na 2 sata, ali to nije učinio i s terminom uključivanja alarma.

Korisnike u Europi koji su npr. imali namješten alarm u 7 sati iPhone je probudio u 8. Nešto bolje prošli su korisnici u Australiji i Novom Zelandu koji su uslugu buđenja "dobili" sat vremena ranije, s obzirom na to da je tamo počelo ljetno računanje vremena.

Apple zasad šuti

Apple se još uvijek nije službeno oglasio u vezi s ovim problemom. Još nije poznato hoće li uspjeti riješiti taj problem do 7. studenog kada i SAD prelazi na zimsko računanje vremena.

Iako se korisnicima savjetovalo da obrišu unaprijed postavljen alarm i unesu novi, čini se da takav postupak ne rješava problem. On nastaje kada se postavi zvonjenje alarma na opcije "svi radni dani", "vikendi" ili npr. "svaki ponedjeljak". Opcije alarma koje nisu zahvaćene pogreškom su "alarm bez ponavljanja" i alarm koji je postavljen na buđenje svakoga dana u isto vrijeme.

I Stjepan iz Zagreba umalo zakasnio na posao

Jedan od onih koji je imao neugodno iskustvo s iPhoneom je i korisnik Stjepan Pavuna iz Zagreba:

- Nepravovremeni alarm probudio me i u ponedjeljak, ali s obzirom na to da je bio neradni dan, u polusnu sam ga samo isključio i vratio se u krevet. Neugodno iznenađenje koje me dočekalo jutros srećom je ostalo samo na blagoj neugodi jer je vjerna Nokia i njezin alarm spasila dan pa nisam kasnio! Zahvaljujući backup alarmu i ukućanima kojima je bilo čudno što se još ne ustajem - kaže Stjepan dodavši da ne bi bio u koži onima kojima je iPhone bio jedina budilica.

Stjepan je jutros svoje prijatelje na Facebooku počastio i statusom:

- iPhone sux! Alarm u 7:00 mi je danas aktivirao u 8:00, pretpostavljam zbog daylight saving promjene. U postavkama je jos uvijek podesen na 07:00 ><

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar smrtfasizmu
smrtfasizmu
19:13 02.11.2010.

uuuuu koja je to vijest nema sta, do kurcxxx! ma sta kazete probudio ih Iphone sat vrijemena unaprijed...!? Budale od novinara!!!

OB
-obrisani-
11:38 02.11.2010.

Uz svaki I - fon, uputno je kupiti još neki drugi fon, zlu ne trebalo. I nositi oba sa sobom :)

DE
deoderi
08:19 03.11.2010.

Probudio prekasno!? Strašno! Vijest za naslovnice!