Mreža nove generacije

CARNet povezao 1376 obrazovnih ustanova u Hrvatskoj

Foto: www.photos.com
CARNet povezao 1376 obrazovnih ustanova u Hrvatskoj
10.12.2009.
u 09:18
Mrežom Cisco povezane su 262 znanstvene i akademske ustanove, 650 školskih knjižnica, 700 područnih osnovnih škola, 391 zbornica...Projektom e-otoci povezana je 21 škola pa nastavnici s kopna mogu održavati virtualnu nastavu na otocima.
Pogledaj originalni članak

Istraživačka mreža CARNet proširila je svoju mrežu Cisco IP nove generacije kako bi povezala 1376 obrazovnih ustanova u Hrvatskoj.

Uz to, CARNet je povezao 262 znanstvene i akademske ustanove, 650 školskih knjižnica, 700 područnih osnovnih škola, 391 zbornicu u srednjim školama te 54 srednjoškolska doma u Hrvatskoj u jedinstvenu računalnu mrežu s internetskim pristupom. U to su uključeni i sobni videokonferencijski sustavi sa 34 telekonferencijske učionice u 15 gradova i 21 sustav u sklopu projekta e-otoci. Taj projekt omogućuje nastavnicima održavanje virtualne nastave učenicima na otocima uz pomoć video i multimedijalne opreme preko IP mreže.

CARNetova upotreba Ciscovih usmjerivača integriranih usluga omogućila je spajanje 21 škole smještene na otocima oko Rijeke, Zadra, Šibenika, Trogira i Dubrovnika s regionalnim školama na kopnu. Ciscov usmjerivač integriranih usluga uveden je u svaku od tih škola te povezuje pametne ploče, opremu za videokonferencije i osobna računala u mrežu širokog područja.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.