UPRAVLJANJE U KRIZI

Hrvatski menadžeri odabrali najbolje među sobom

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell
Davor Gečić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Davor Gečić
29.11.2013.
u 12:58
Udruženje menadžera Croma 23. je godinu zaredom odabralo menadžere godine u više kategorija. Veliko poduzeće u hrvatskom vlasništvu najbolje vodi predsjednik uprave Riviere Adrije Edi Černjul, u stranom vlasništvu Drago Čugura, predsjednik uprave Đuro Đaković Montaže
Pogledaj originalni članak

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA) 23. godinu zaredom odabralo ljude koji najbolje vode tvrtke, povjerene im na upravljanje, što je posljednjih godina u krizi postalo veliki izazov. Nagrada "Menadžeri godine" dodjeljuje se u više kategorija, koje uključuju i priznanje za životno djelo, čiji je dobitnik profesor opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci Vidoje Vujić.

Rezultati kao kriterij

Kriterij izbora su rezultati poslovanja, analizirani kroz bilance i kvalitativne pokazatelje kao što su tržišni udio, otvaranje novih radnih mjesta ili rast izvoza...

Najbolji je menadžer u velikim poduzećim u domaćem vlasništvu, prema izboru Crome, predsjednik uprave porečkog hotelskog kompleksa Riviere Adrije Edi Černjul, a kad su posrijedi velika poduzeća u stranom vlasništvu, to je Drago Čugura, predsjednik uprave Bilfinger Đuro Đaković Montaže iz Slavonskog Broda.

U srednjim poduzećim tu su titulu ponijeli direktor L&P Tehnologije iz Preloga Davor Gečić i predsjednik uprave Tvornice stočne hrane iz Čakovca Tomica Belić. U malim poduzećima također je dvoje nagrađenih; vlasnik tvrtke Neograf iz Kraljevice Dušan Boras te suvlasnica i prokuristica tvrtke PK - Palfinger Kran iz Škrljeva Nataša Rakovac-Rustja. Najbolji mladi menadžeri ove su godine Miha Akrapović, direktor tvrtke PAB - Plastika Akrapović iz Buzeta, i Zvonimir Tudorović, predsjednik uprave Hotela Njivice.

Nagrada struke

Najboljim poduzetnicima u 2013. proglašeni su Nikola Nemčević, predsjednik uprave Spider grupe iz Pitomače, i  Thomas Heinz Pandžić, vlasnik požeške tvrtke Alles i Poljoprivredne televizije. Među projekt menadžerima laureati su Vjekoslav Majetić, član uprave i vlasnik grupacije DOK-ING, i Vladimir Mozetić, ravnatelj riječke Poliklinike Medico.

- Strukovna nagrada ima posebnu vrijednost, jer je dodjeljuje menadžerska struka najboljima među sobom, koji predstavljaju realni primjer koji negira da je u kriznim i recesijskim uvjetima nemoguće uspješno poslovati - poentirao je izbor Vladimir Ferdelji, predsjednik udruženja.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SI
sijuks07
17:53 01.12.2013.

Rastuća kriza natjerala je naše ljude da traže nove izvore prihoda. Kada preko interneta radite za strane kompanije, ekonomska situacija u zemlji vas se gotovo i ne tiče. Sa novcem koji dobivate izvana, imate dovoljno da si pokrijete sve životne troškove, otplatite kredite,jedete u restoranima bez da gledate cjenik i da uopće nemate briga oko financija. No, uvijek me jedno mučilo... Nije mi bilo jasno kako to da pojedinci ne ostvaruju željene rezultate na internetu kada znam koliko je to lako? I napokon sam shvatio što nedostaje! Ako želite otkriti korak-po-korak proces kojim ja i moji suradnici zarađujemo preko interneta bez da nekakav šef visi nad nama, imam dobre vijesti: Javno objavljujem korak-po-korak KAKO ZARADITI NA INTERNETU KADA VIŠE NE MOŽETE ČEKATI! Nikada nije bilo bolje vrijeme za raditi preko interneta! A sada vam serviram na pladnju i dajem sve što trebate znati da i vi budete među snalažljivima koji zarađuju iz udobnosti vlastitog doma. Pogledajte stranicu na linku ispod gdje korak-po-korak objašnjavam kako započeti i zaraditi brzo ozbiljnije novce. Vidjet ćete i svjedočanstva i dokaze zarada. Ovo je vjerojatno najjednostavniji način da imate život bez financijskih problema Za vaš uspjeh, P.S. Za sve informacije i lak početak klikni na donji link: http://www.allinoneprofits.com/8cr