Skupština

Imenovanje nove uprave je 
i nova nada za šibenski TLM

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Imenovanje nove uprave je 
i nova nada za šibenski TLM
12.05.2015.
u 07:00
Uskoro će se održati ročište na kojem će se utvrditi tražbine TLM-a, a novi vlasnik dugove treba vratiti te uložiti dodatna sredstva
Pogledaj originalni članak

Iako nema službene potvrde, navodno je na skupštini TLM-u potvrđena nova uprava koju predvodi Marijan Stričević, a kojega je u tvrtku kao svoju desnu ruku doveo novi vlasnik šibenske kompanije ruski poduzetnik Igor Šamis.

Do jučer je uopće bilo upitno hoće li se skupština održati, jer ju je bivši predsjednik uprave Branimir Lepur htio odgoditi, i to tako da je ovih dana tročlanu upravu proširio na četvrtog člana koji je zajedno s njim bio protiv održavanja skupštine. Naime, otkada je i došao novi vlasnik u TLM, koji obećava oporavak te kompanije, prethodna uprava osporava njihov rad, a s obje strane ‘pale’ su i kaznene prijave.

Predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca Zdravko Burazer kaže da je konačno imenovanje nove uprave i nova nada za TLM, jer sada napokon vlasnik može i krenuti u posao koji je obećan.

U startu je Šamis dao plaću radnicima i osigurao sirovinu, a prije Praznika rada isplatio i drugu plaću, bez obzira na to što još nije imao slobodu u radu. Sada je bitno završiti predstečajnu nagodbu, a to podrazumijeva i vraćanje dugova te nova ulaganja i obnavljanje ugovora s dobavljačima i kupcima...

>>U TLM ušli krim-policija i DORH

>>Novi vlasnik TLM-a podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika uprave B. Lepura

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.