Ulaganje

Mercedes planira otvoriti proizvodni pogon u Makedoniji

Foto: ''
Mercedes planira otvoriti proizvodni pogon u Makedoniji
07.02.2012.
u 13:35
Mercedes bi u Makedoniji proizvodio električne i kablovske instalacije za automobile C-klase
Pogledaj originalni članak

Njemački automobilski div Mercedes planira u Makedoniji otvoriti svoj novi proizvodni pogon. Potvrdio je to za medije makedonski ministar za inozemna ulaganja Vele Samak ističući da su pregovori Mercedesa i makedonske vlade u završnoj fazi i da se utvrđuje lokacija na kojoj će biti otvorena tvornica.

Prema Samakovim najavama, kao moguće lokacije spominju se Veles i Kavadarci, a ukupna investicija vrijedna je 30 milijuna eura.

– Njemačka kompanija u Makedoniji planira zaposliti ukupno 4000 radnika. Već na jesen počela bi obuka radnika, a u proljeće iduće godine mogla početi proizvodnja. Na početku je planirano zapošljavanje 400 radnika – rekao je Samak.

Mercedes bi u Makedoniji proizvodio električne i kablovske instalacije za automobile C-klase. Iz Makedonije najavljuju da će ove godine realizirati deset inozemnih investicija te da su među potencijalnim ulagačima tvrtke iz Belgije, SAD-a, Italije, Indije i Rusije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar tiktak
tiktak
19:06 08.02.2012.

samo kod nas je jad i bjeda

TO
Toni50
17:29 07.02.2012.

Mercedes planira otvoriti proizvodni pogon u Makedoniji, iako nije u EU , nadalje uskoro kreče proizvodnja Fiata u Srbiji iako nije EU a zna se u Hrvatskoj šta se proizvodi najviše osim krumpira ? ! Dali smo jaki i proizvodimo li uopče što ? recimo možda bicikle ili i njih uvozimo ???

LU
lutomirski
19:24 07.02.2012.

ne za Hrvatsku treba dozvole, uporabne,gradevinske,loaklne, za GUP,za nacelnika,za vode,za elektru itd. i dok se te nabave i svakoga stakora podmite, proci ce jedna generacija mladih ljudi a dotle ce se elektroautomobili proizvoditi, u Hrvatskoj se nesmije niti KUne investirati, inace ste automatski prevareni, ali Kosorica i kompanija su govorili o stotine miliardi investicija, ali to mozda u za sto godina, Hrvatska nije u stanju svinje toviti,mlijeko dovoljno producirati,,,,absolutno nista, samo dugove praviti i firme zatvarati i ljudima placu neisplacivati...cudna drzava...is talno govore o moru...koliko ce zaraditi na turizmu