Promo

Taste of Adriatic – Vrhunska vina jugoistočne Europe u Zürich

17.10.2024.
u 17:42

Taste of Adriatic, event je koji će na jednom mjestu okupiti neke od najpoznatijih vinskih kuća iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovina te Srbije, a njhove će etikete biti predstavljene najprestižnijim restoranima, vinotekama i ljubiteljima vina u Švicarskoj

U subotu, 26. listopada 2024., u modernoj dvorani Folium u strogom centru Züricha, održat će se ekskluzivni događaj Taste of Adriatic, koji organizira Adriatic Terroir, vodeći uvoznik i distributer vrhunskih vina iz jugoistočne Europe. Taste of Adriatic, event je koji će na jednom mjestu okupiti neke od najpoznatijih vinskih kuća iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovina te Srbije, a njhove će etikete biti predstavljene najprestižnijim restoranima, vinotekama i ljubiteljima vina u Švicarskoj.

Direktor Adriatic Terroira, Danijel Filipović, oduševljen je odazivom vinara iz cijele regije. „Sve države i gotovo svi vinari s kojima surađujemo bit će prisutni na Taste of Adriatic eventu te me osim velikom odaziva još više raduje profesionalna podrška poslovnih partnera zbog koje će ovaj event dobiti dimenziju više.“ – napominje Filipović.

Direktna komunikacija s predstavnicima vinarija profesionalcima i ljubiteljima vina od velikog je značaja s obzirom na to da na licu mjesta mogu dobiti sve potrebne informacije što uvelike olakšava prisutnost vrunskih vina Jugoistočne Europe na tržištu Švicarske.

Danijel Filipović osvrnuo se i na ciljeve eventa: „Cilj nam je prvenstveno predstaviti raznolikost terroira i autohtnoih sorti zemalja s kojima surađujemo. Zato smo kao lokaciju izabrali impresivnu dvoranu Folium jer nam je jako bitan ugodan ambijent u kojem se možemo predstaviti tržištu u najboljem svjetlu na profesionalan način. Smatram kako nitko to bolje ne može učiniti nego predstavnici vinarija, osobno na licu mjesta.“

Na ovogodišnjem događaju Taste of Adriatic u Zürichu, sudjeluju brojne hrvatske vinarije s prestižnim etiketama prisutnima na švicarskom tržištu

Višestruko međunarodno nagrađivana kutjevačka Vinarija Galić švicarskom tržištu već je poznata sa svojih pet etiketa koje se redovito nalaze na vinskim kartama , spomenimo samo Sauvignon Blanc, Rose, Le Clos 9. Još jedna kutjevačka vinarija, također s bogatim inozemnim renomeom, Krauthaker sa svojim će predstavnicima biti dio događanja te potvrditi svoj status koji već godinama gradi u Švicarskoj. Krauthaker je na tržištu zemlje domaćina već nekoliko godina prisutan s Graševinom Mitrovac, IBPB i Kuvlakhe, zatim Sauvignon Blancom Vidim, Pinotom Sivim, i MERCSOM.

Okusi istarskog terroira također će biti dio ovog spektakularnog događanja u Zurichu. Vinarija Kozlović čije su Malvazije iz 2017., 2021., 2022. i 2023. kao Teran i Santa Lucia Noir već prisutne ne samo na švicarskom već i brojnim inozemnim tržištima predstavljat će svoje etikete u subotu 26. listopada u dvorani Folium čime će autohtone sorte doći do većeg broja vinskih profesionalaca i ljubitelja.
Na manifestaciji Taste of Adriatic predstavit će se i međunarodno priznat brend Stina. Na događaju će biti dostupne degustacije etiketa poput Stina Plavac Mali, Stina Plavac Mali Majstor i Stina Plavac Mali Remek djelo, koje odražavaju jedinstveni terroir otoka Brača.

Predstavnici Vinarije Keza (BiH) pozicionirane u Hercegovini, terroiru idelnom za uzgoj vinove loze Švicarskoj publici predstavit će specifične sorte Žilavka i Blatina, bogata i kompleksna vina koja osvajaju ljubitelje i profesionalce širom regije.

Slovenska vinarija Klet Brda iz Goriških Brda fokusirana je na autohtone sorte poput Rebule, a osim toga proizvode vrhunski Chardonnay, Sauvignon i Merlot. U Zurichu predstavnici najveće slovenske vinarije doprinjet će kvaliteti manifestacije.

Iz vinogradarske regije Fruške Gore u Srbiji na Taste of Adriaticu nastupit će Vinarija Bikicki koja je prepoznatljivost stekla avangardnim pristupom proizvodnji te specijalizirana za autohtone sorte poput Tamjanike. Vinarija Temet (Srbija) koja također tržištu nudi autohtone sorte Tamjanika i Prokupac, a najpoznatija etiketa ove vinarije je Ergo po prvi puta predstavit će se u Švicarskoj a na događaju će sudjelovati i druge vinarije iz portfolia Adriatic Terroira, kao što su Apolitico, Vina Kos, Vina Coronica, Ante Sladić Vino i Zlatan Otok iz Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije