bez ograničenja

Sberbank u Hrvatskoj i EU nije obuhvaćena sankcijama

Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Sberbank u Hrvatskoj i EU nije obuhvaćena sankcijama
01.08.2014.
u 15:40
Sberbank Europe AG i njezine podružnice u EU ne podliježu sankcijama EU te u skladu s tim nisu ograničene u svom pristupu tržištima kapitala u EU ili na bilo koji drugi način, navodi se u priopćenju banke
Pogledaj originalni članak

 - Sberbank Europe AG, sa sjedištem u Republici Austriji u kojoj joj je izdano odobrenje za rad i njezinih 9 podružnica u srednjoj i istočnoj Europi (CEE regiji) nisu uključeni u američki popis sankcioniranih subjekata. Pored toga, Sberbank Europe AG i njezine podružnice u EU ne podliježu sankcijama EU te u skladu s tim nisu ograničene u svom pristupu tržištima kapitala u EU ili na bilo koji drugi način, navodi se u priopćenju banke.

 - Sberbank Hrvatska, kao niti jedna članica grupacije Sberbank Europe u EU, nije obuhvaćena sankcijama. Sberbank d.d. je hrvatska banka koja posluje sukladno zakonima Republike Hrvatske i regulative EU te poslujemo redovno i uobičajeno izjavila je Andrea Kovacs – Wöhry, predsjednica Uprave Sberbank d.d.

>> Evo kako su skrojene sankcije protiv Rusije!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
19:17 01.08.2014.

Ako ćete ići mijenjati kune u eure ili već neke devizno-kunske varijante, svakako izbjegavajte Exclusive-Change mjenjačnice (one po Kauflandima i slične). Meni se dogodilo (Kaufland Velika Gorica) da su mi dali selotape-om zalijepljenu novčanicu od 50 eura, koju par dana kasnije nisu htjeli razmijeniti nazad u kune, pazi: ZBOG OŠTEĆENJA. Naravno, nije bilo sporno uvaliti mi "neispravnu" novčanicu. Inače, čak niti nije poderana u dva dijela, već zaderana i zalijepljena, pa mi nije bilo niti sumnjivo da bi mogla biti neispravna.