Utjerivači dugova

Zbog 2 telefonska poziva Brođanki ispostavili račun od 2375 kuna!

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Zbog 2 telefonska poziva Brođanki ispostavili račun od 2375 kuna!
17.06.2013.
u 07:38
Posudila je novac od prijatelja i već drugi dan platila zaostatak. Međutim, ubrzo joj je stigao račun za posredovanje pri naplati Intervencijskog centra (2 telefonska poziva!?) u iznosu od čak 2375 kn, koji mora platiti pod prijetnjom ovrhe
Pogledaj originalni članak

Brođanka Sandra Mužević šokirala se kada ju je zbog kašnjenja malo više od dvije rate kredita za auto nazvao čovjek iz Intervencijskog centra koji joj je rekao da je tvrtka PSA Financial raskinula ugovor s njom i njima predala slučaj. Kazali su joj da mora podmiriti dug od 3600 kuna jer će joj, u protivnom, oduzeti auto.

Poziv upozorenja

Posudila je novac od prijatelja i već drugi dan platila zaostatak. Međutim, ubrzo joj je stigao račun za posredovanje pri naplati Intervencijskog centra (dva telefonska poziva!?) u iznosu od čak 2375 kuna, koji mora platiti pod prijetnjom ovrhe.

– Objasnili smo da je do duga došlo iz objektivnih razloga. Suprugova je plaća kasnila, a ja sam u međuvremenu dobila otkaz. Dok smo imali novca, rate smo plaćali i unaprijed. Međutim, čovjek koji se predstavio kao Vlado bio je neumoljiv i rekao da zaostatak moramo podmiriti u roku od mjesec dana – kaže gospođa Mužević. Nakon što su platiti dug, PSA je s njom i suprugom ponovno sklopio ugovor. Još jednom ju je nazvao čovjek iz centra i rekao joj da ubuduće vodi računa o tome da PSA tolerira kašnjenje do dvije rate, ali da sve preko toga automatski prosljeđuju Intervencijskom centru. Ubrzo ju je dočekalo neugodno iznenađenje: prefakturirani račun za usluge koji je Intervencijski centar poslao PSA, a oni ga proslijedili njoj i suprugu. Gospođa Mužević kaže da nikada nije dobila pismenu obavijest o raskidu ugovora sa PSA niti ikakvu obavijest o tome da nekome treba plaćati usluge. Citroen Berlingo vrijedan 12.700 eura, gospođa Sandra i njezin suprug kupili su prije tri i pol godine kreditom PSA Financiala, zagrebačke kuće koja kreditira kupce Peugeotovih i Citroenovih vozila, na sedam godina.

– Ovo nema smisla. Baš kad mi se ustalila plaća i kada sam podmirio sve zaostatke, stiže račun za neku uslugu u visini rate i pol. Te intervencijske kuće nisu ništa drugo nego moderan oblik kamatarenja, na fin način. Nema drugog objašnjenja za to što rade – kaže Sandrin suprug Hrvoje Mužević. U PSA Financial d.o.o. kažu da je klijent s njima sklopio ugovor o zajmu 21. rujna 2009. na 84 mjeseca, uz mjesečnu ratu od 194,20 eura, obvezavši se plaćati rate do petog u mjesecu.

Račun na pogrešnu adresu

Budući da je plaćanje bilo neredovito, s klijentom su pokušali nekoliko puta telefonski kontaktirati. Kako nije odgovarao na pozive, dug je, prema ustaljenoj proceduri, proslijeđen Intervencijskom centru, uredu za posredovanje pri naplati.

– S obzirom na to da je u međuvremenu klijent podmirio dugovanje, pogreškom je ispostavljena faktura. Naime, račun za posredovanje u naplati Intervencijski centar ispostavlja PSA Financial d.o.o., ali je umjesto mjesečnog računa zabunom ispostavljen klijentu Hrvoju Muževiću – kazali su u PSA.

>>Kako dug od nekoliko stotina kuna naraste na nekoliko tisuća

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.