'Baš kao ona'

Foto: import
'Baš kao ona'
17.11.2005.
u 09:52
In Her Shoes, humorna melodrama, 130 min., SAD, 2005.; Fox 2000/Continental; R: Curtis Hanson; G: Toni Collette, Cameron Diaz
Pogledaj originalni članak

Iako se otpočetka čini mrvicu odviše holivudski ulickanim i uglađenim, tijekom prve trećine/polovice humoristična melodrama utemeljena na istoimenu hit-romanu Jennifer Wiener iz 2002. godine, osvaja dvama iznimnim postignućima.

Prvo je gotovo zadivljujuće sigurna, lakoruka i nepretenciozna režija koja svaki djelić nepogrešivo stavlja na svoje mjesto, a drugo je prvorazredno uvjerljiva karakterizacija i predočavanje odnosa među likovima, osobito glavnima  neodgovornom i nedoraslom seksepilnom manipulatoricom Maggie i njezinom odgovornom sestrom Rose. 

No, nakon što su stvari majstorski postavljene na noge, slijedi dio priče u kojem se početna zgusnutost i konciznost počinju razvodnjavati i pomalo utapati u sapunastoj melodramskoj sladunjavosti, potkrepljenoj i vizualnim dojmom suncem okupanih pastelnih boja Miamija te se, unatoč brojnim vrlinama, "Baš kao ona" na koncu doima ostvarenjem koje svoju poruku o potrebi obiteljskog i međuljudskog zajedništva, do kojeg se stiže prebrođivanjem nesuglasica i trzavica, plasira više kao politički korektnu misao, nego kao uvjerljiv stav. (J. H.)

Pogledajte na vecernji.hr