Brod knjižara

Brod knjižara ove godine ugostio domaće i poznate strane pisce

Foto: arhivska slika
Brod knjižara ove godine ugostio domaće i poznate strane pisce
01.08.2010.
u 14:35
Brod knjižara zaplovio je Jadranom iz grada Krka, a ljubiteljima književnosti u goste dovodi domaće, ali i po prvi put poznate strane pisce. Na brodu su tako i ruski fizičar i pisac Vadim Zeland, te američki SF pisac Bruce Sterling
Pogledaj originalni članak

Brod knjižara koji na inicijativu Igora Gerenčera tradicionalno putuje jadranskim mjestima ove je godine ugostio i strane pisce. Na brodu su se našli kvantni fizičar i ruski autor Vadim Zeland, poznat po seriji knjiga “Transurfing”, američki SF pisac Bruce Sterling, a najavljen je i Richard Swartz. Na brodu su i Enes Kišević, Miro Gavran, Ludwig Bauer..., a prvo uplovljenje brod je imao u gradu Krku. Sterling je najavio da će najnoviji roman započeti s budućnošću Hrvatske, a priznao je i da često posjećuje Hrvatsku i uvijek iznova uči iz naših prelijepih mjesta koja imaju jedinstvenu kulturu.

Na turneji će biti promovirana prva knjiga u izdanju Broda knjižare, uz potporu Ministarstva kulture i MasterCarda Europe pod nazivom "20 +  najbolja priča za ljeto 2010. godine" čiji su urednici Ludwig Bauer i Lidija Dujić. Na brodu je i glumačka družina pod vodstvom Jasmina Novljakovića koji će na palubi broda svaku večer izvoditi kazališnu predstavu "Veliki svjetski teatar" Pedra Calderona de la Barce na nekoliko svjetskih jezika.

Plovidba završava 14. kolovoza u Makarskoj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.