RIJEKA

Dokumentarac o liku i djelu Radmile Matejčić

Foto: \"
Dokumentarac o liku i djelu Radmile Matejčić
28.03.2012.
u 09:14
Redateljica Danica Mračević Jurišić bavi se paralelama postanka Rijeke i života poznate riječke arheologinje i povjesničarke umjetnosti
Pogledaj originalni članak

Premijera dokumentarca "Čitanje grada" redateljice Danice Mračević Jurišić o liku i djelu riječke povjesničarke umjetnosti Radmile Matejčić održat će se u riječkom Art-kinu Croatia u četvrtak 29. ožujka od 20 sati.

 Služeći se knjigom "Kako čitati grad" Radmile Matejčić, redateljica Danica Mračević Jurišić bavi se paralelama postanka Rijeke i života poznate riječke arheologinje i povjesničarke umjetnosti. Dokumentarni film s elementima animacije, inspiriran likom i djelom Radmile Matejčić, obiluje materijalima, fotografijama i starim filmovima iz obiteljske baštine.

U filmu je prikazan i do sada nikad objavljen filmski zapis iskapanja antičkih termi kod Kosog tornja 1968. godine koje je snimila Radmila Matejčić. Služeći se knjigom "Kako čitati grad", ali i drugim tekstovima, multimedijalna umjetnica Danica Mračević Jurišić prati grad na specifičan način – kroz profesionalni angažman i emotivno vezivanje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.