Kulturni dom

Frljićev provokativni "Turbo folk" od sutra na Sušaku

Foto: HNK \"Ivan pl. Zajc\"
Frljićev provokativni "Turbo folk" od sutra na Sušaku
10.10.2011.
u 13:18
"Turbo folk" problematizira fenomen narodnjačke glazbe i njezinih popratnih efekata, ali tematizira i koncept nacionalnih kazališta.
Pogledaj originalni članak

"Turbo folk" redatelja Olivera Frljića, provokativna i zanimljiva predstava za koju se uvijek traži ulaznica više, igra u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku od sutra do subote 15. listopada s početkom u 19.30 sati. Riječki „Turbo folk“, poznato je, problematizira fenomen narodnjačke glazbe i njezinih popratnih efekata, ali tematizira i koncept nacionalnih kazališta. Glumački ansambl čine Anastazija Balaž Lečić, Olivera Baljak, Andreja Blagojević, Alen Liverić, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić, Damir Orlić, Tanja Smoje i Jelena Lopatić. Uz režiju, Oliver Frljić potpisuje i izbor glazbe te scenografiju zajedno s Borutom Šeparovićem, dramaturgom predstave. Za kostimografiju je zaslužan Modni studio artiđana, a za oblikovanje svjetla Boris Blidar.

„Turbo folk“ do sada je polučio uspjehe na mnogim inozemnim i domaćim festivalima – budimpeštanskome Spring Festivalu, bečkome festivalu Wiener Festwochen, festivalu Beyond belonging u Berlinu, Sterijinome pozorju u Novom Sadu, Festivalu mediteranskog kazališta „Purgatorije“ u Tivtu, Gavellinim večerima u Zagrebu, Međunarodnome festivalu malih scena u Rijeci, Festivalu Zlatni lav u Umagu, Marulićevim danima u Splitu ili 3. međunarodnom festivalu Slovenskog mladinskog gledališča u Ljubljani.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.