SC

Igor Geržina i Lela Kaplowitz vode besplatne jazz radionice

Foto: Promo
Jazz radionica u SC-u
Foto: Promo
Jazz radionica u SC-u
16.10.2014.
u 14:19
Pogledaj originalni članak

Saksofonist Igor Geržina i vokalistica Lela Kaplowitz održat će Jazz lab radionice 21. i 28. listopada u Studentskome centru. Riječ je o projektu partnera - Muzičke akademije, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, koji djeluju sa jednim zajedničkim ciljem a to je - osnivanje jazz odjela Muzičke akademije u Zagrebu. Kako bi se on i ostsvario potrebne su kontinuirane aktivnosti i pripreme.

Prva Jazz Lab radionica održati će se 21. listopada u "MM“ dvorani od 17 do 20 sati, gdje će poznati glazbenik Igor Geržina svoje polaznike zabaviti i educirati sa temom " Smooth Jazz Therapy“. Druga radionica održat će se tjedan dana kasnije u velikoj dvorani "&TD" koju će voditi Lela Kaplowitz na temu "Scat Circle - vokalna improvizacija". 

Radionice su besplatne.

Saksofonist i kompozitor Igor Geržina, producent Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, višestruki je dobitnik diskografske nagrade Porin te nagrade Status za najboljeg instrumentalista godine. Sudjelovao je na gotovo 80 diskografskih izdanja, komponirao glazbu za film, glazbu za izvođače popularne glazbe te špice za televiziju i radio postaje. Diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te studirao na Berklee College Of Music (Boston, USA). 

Hrvatska jazz vokalistica Lela Kaplowitz osvojila je mnoge svjetske pozornice, a neke od njih su Madison Square Garden, Birdland, Blue Note u New Yorku. Nastupala je na mnogim prestižnim Jazz festivalima i sa poznatim glazbenicima svjetskog glasa kao što su Arturo “Chico” O’Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, Doug Carn, Miles Griffith, Bill Saxton, Harry Whittaker, Dick Griffin, Charles Tolliver, Craig Handy, Gary Fritz, Bob Alberti, Ben Tucker. Vokalnu improvizaciju je upoznala preko Sheile Jordan na Jazz konzervatoriju u Grazu (Austrija). Isto tako je pohađa Berklee Summer Music Workshop u Peruggii (Italija) i The Vocal Performance i Jazz improvisation na New School u New Yorku. Lela je osvojila i brojne glazbene nagrade, a jedna od njih je i prva nagrada na međunarodnom natjecanju jazz vokalistica u Finskoj 2009. te od stručnog žirija i publike dobiva titulu Lady Summertime. 

Sa svojim bandom Lekap Quartet snima album prvijenac pod nazivom "Love me or leave me“ kojeg izdaje Dancing Bear, a koji je proglašen jednim od 10 najboljih hrvatskih jazz  albuma u 2010.

>> Saksofonist Igor Geržina promovira album Metropolis

>> Orkestar Dukea Ellingtona uz Massima i Lelu Kaplowitz

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.