Dokumentarni film

Još jedan dokumentarac o Gilbertu i Georgeu od 1. srpnja u MSU

Još jedan dokumentarac o Gilbertu i Georgeu od 1. srpnja u MSU
25.06.2010.
u 21:00
Dokumentarni film o slavnom umjetničkom dvojcu Gilbertu i Georgeu bit će prikazan u dvorani Gorgona MSu 1. srpnja u 20 sati uz nazočnost autora Juliana Colea
Pogledaj originalni članak

Ekscentrični umjetnički britanski par Gilbert  i George  izlažu u Muzeju suvremene umjetnosti ciklus "Jack Freak Pictures", a režiser Julian Cole pratio je njhov život kroz 18 godina, od trenutka kad su se  sreli  1986. godine. Na izložbama, na putovanjima diljem svijeta, u njihovu domu u Londonu, na ulicama što okružuju Spitalfields market na East Endu – kamera je uvijek bila s njima. Tako S Gilbertom i Georgeom postaje fascinantni dokumentarni film i istodobno intimni i ganutljivi portret – film prati njihov život od skromnih početaka do svjetske umjetničke scene gdje  kroz četiri desetljeća djeluju kao kontroverzan duo. 

 Redatelj Julian Cole snima filmove od  1982.godine, a obrađivao je širok spektar filmskih i televizijskih žanrova, razvijajući se kao producent, redatelj i snimatelj. Autor je desetak dokumentarnih filmova kojima je stekao glas jedinstvenog i inovativnog nezavisnog filmaša. Od 1987. godine je radio kao asistent Dereka Jarmaniča na filmu War Requiem i nizu video spotova za Pet Shop Boyse. Poslije je radio glazbene spotove. Tijekom života u Los Angelesu i Portlandu radio je kao pomoćnik Gusa Van Santa na filmu Even Cowgirls Get the Blues. Do 1999. producirao je i režirao više od 25 sati za britanske mreže i regionalne televizije, a 2003. je otputovao u sjeverni Irak kako bi snimio dokumentarni film o obnovi. Pokreće i koordinira brojne projekte za uključivanje socijalno isključenih mladih, te bivših prijestupnika i ovisnika u filmsku produkciju.  Cole je i pisac i predavač. 

Film koji traje 104 minute ima hrvatski prijevod, a razgovor nakon projekcije vodit će se na engleskom jeziku.  Osim u dvorani Gorgona u MSU, film pogledajte i u kinu Europa 02. srpnja u 21 sat, te 03. srpnja u 19 sati.  

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.