HNK Rijeka

Koncert orkestra Opere "Aria di Carnevale"

Foto: arhiv HNK Rijeka
Koncert orkestra Opere "Aria di Carnevale"
20.01.2013.
u 12:09
Koncertom dirigia gošća iz Japana, maestra Yuko Tanaka, a solistički nastupa "bugarski Paganini" glasoviti violinist Pavel Minev
Pogledaj originalni članak

U karnevalsko doba i HNK Ivana pl. Zajca pripremio je dio svog umjetničkog programa u znaku karnevala. Tako je u utorak, 22. siječnja. u 20 sati na programu koncert orkestra Opere "Aria di Carnevale" čiji je atraktivni program većim dijelom tematski vezan, kako mu i naslov kaže, upravo uz karneval. Riječ je o koncertu koji obećava jedinstveni glazbeni događaj, pravi glazbeni užitak i neodoljivi glazbeni podsjetnik da smo ušli u karnevalsko vrijeme.

Tako će se na programu koncerta kojim će ravnati gošća iz Japana, dirigentica Yuko Tanaka, a solistički nastupiti "bugarski Paganini" glasoviti violinist Pavel Minev, na početku naći dva iznimno popularna djela za violinu i orkestar: Ravelova koncertna rapsodija Tzigane, a potom Prvi koncert za violinu i orkestar u D-duru Niccoloa Paganinija, njegov najpoznatiji violinski koncert. Potom slijede Berliozova uvertira "Rimski karneval", uvertira "Karneval" Antonina Dvořaka te na kraju "Karneval životinja" Camillea Saint-Saënsa.

Yuko Tanaka, inače finalistica 5. međunarodnog natjecanja mladih dirigenata Lovro von Matačić koje se održalo u Zagrebu 2011. godine, rođena je 1987. godine. Studij dirigiranja završila je na Nacionalnoj akademiji za umjetnost i glazbu u Tokiju, a već je dirigirala najpoznatijim japanskim orkestrima kao što su Japanska filharmonija, Simfonijski orkestar Hiroshime, Filharmonija iz Nagoye ili Sendai filharmonijski orkestar.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.