Značajno gostovanje

Kraljičin rođendan uza slike s temom britanske zastave

Kraljičin rođendan uza slike s temom britanske zastave
10.06.2010.
u 23:58
Tek što poput mladenaca zajedno razrezali dvometarsku tortu ukrašenu motivom britanske zastave, umjetnici Gilbert i George zaplesali su sinoć sving na terasi MSU
Pogledaj originalni članak

Tek što poput mladenaca zajedno razrezali dvometarsku tortu ukrašenu motivom britanske zastave, umjetnici Gilbert i George zaplesali su sinoć sving na terasi Muzeja suvremene umjetnosti, uz opće odobravanje mnogobrojne publike. Upućeni kažu da odavno nisu plesali javno, što znači da ih Zagreb inspirira na opuštene akcije. Proslavili su otvorenje izložbe u Zagrebu, za koju je ministar Biškupić rekao da je najznačajnija izložba ove godine u MSU, te da kao inozemno umjetničko gostovanje, ima snagu privući i publiku cijele naše srednjoeuropske regije.

 

Naizgled strogi i zatvoreni, Gilbert i George beskrajno su komunikativni i duhoviti, što su pokazali i tijekom popodneva kad se u MSU slavio 83. rođendana britanske kraljice Elizabete II, a u organizaciji britanskoga veleposlanstva i British Councila. Dobre želje za Kraljičin rođendan izrazio je David Blunt, britanski veleposlanik u Hrvatskoj, a cijelo je ozračje bilo “sasvim britansko” zahvaljujući upravo snažnoj poruci umjetničkih djela s temom britanske zastave “Jack Freak Pictures” koju su Gilbert i George namijenili Hrvatskoj tijekom iduća tri mjeseca.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.