Veliko priznanje

Kristian Novak dobitnik je nagrade Meša Selimović

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Kristian Novak dobitnik je nagrade Meša Selimović
14.10.2024.
u 11:22
Najboljim romanom na prostoru BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije proglašen je Novakov "Slučaj vlastite pogibelji"
Pogledaj originalni članak

Na 23. književnim susretima Cum grano salis u Tuzli, hrvatskom književniku Kristianu Novaku svečano je dodijeljena nagrada Meša Selimović. Jedna od najvažnijih književnih nagrada na ovim prostorima, dodjeljuje se za najbolji roman objavljen u prethodnoj godini na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a Novak ju je zaslužio za svoj najnoviji roman "Slučaj vlastite pogibelji" objavljen u izdanju kuće OceanMore.

O nagradi je odlučio žiri kojim je predsjedao Semezdin Mehmedinović, a članovi bili su Julijana Matanović, Emir Imamović, Pavle Goranović i Igor Štiks.

– Ovo je zaista velika nagrada prije svega zato što nosi ime Meše Selimovića i drugo zato što ga dodjeljuje žiri u sastavu vrsnih knjiških ljudi, intelektualaca i umjetnika – kazao je Kristian Novak.

"Slučaj vlastite pogibelji" pobjedu je odnio u žestokoj konkurenciji užeg izbora u kojem su se našle knjige "Poslije zabave" Steva Grabovca, "Škriptaji kože" Amile Kahrović Posavljak i "Šušanj" Almina Kaplana iz Bosne i Hercegovine te "Vila Fazanka" Bojana Krivokapića iz Srbije.

Nagrada Meša Selimović nosi ime čuvenog bosanskohercegovačkog književnika, a sastoji te od skulpture Mastionica i pero, rada akademskog kipara Pere Jelisića te novčane nagrade. Nagrada i književni susreti Cum grano salis u sklopu kojih se dodjeljuje, osnovani su 2001. godine s ciljem obnova mostova suradnje i nadilaženja nametnutih granica među književnim stvaraocima i ljubiteljima književnosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.