netflixov hit

Macron će se boriti da zadrži "Emily u Parizu"?

Foto: Netflix
Macron će se boriti da zadrži "Emily u Parizu"?
15.10.2024.
u 11:06
"Dragi Emmanuel Macron, ne brini, Emily se odlično snalazi u Rimu!", poručio je gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu
Pogledaj originalni članak

Netflixova popularna serija "Emily u Parizu" iznenadila je mnoge gledatelje krajem četvrte sezone, najavivši da glavna junakinja, Emily Cooper, odlazi u Rim. Ova najava izazvala je reakcije ne samo među obožavateljima serije, već i na političkoj sceni. Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je svoje nezadovoljstvo ovom odlukom i najavio da će "Francuska boriti da serija ostane u Parizu".

U intervjuu za Variety, Macron je izjavio: "Zatražit ćemo od njih da ostanu u Parizu, 'Emily u Rimu' nema smisla." Ova izjava dolazi nakon što je kreator serije, Darren Star, potvrdio da će peta sezona serije donijeti prisutnost Emily u Rimu. Glavna junakinja, mlada američka marketinška stručnjakinja Emily Cooper, došla je iz Chicaga u Pariz zbog posla i ubrzo se zaljubila u grad. Serija je postala pravi hit, često zauzimajući vodeće pozicije među najgledanijim sadržajima na Netflixu.

Priča o Lyleu i Eriku Menendezu

Hit-serija o jednom od najstrašnijih zločina u Americi koji je i dalje misterij: Tko je zapravo čudovište?

Dok u prvoj sezoni nije bilo dileme o tome tko je čudovište, jer Dahmerova stravična ubojstva nisu ostavljala nikakvu dvojbu, Ryan u drugoj sezoni gledateljima ostavlja da sami prosude tko je čudovište – jesu li to braća Erik i Lyle koji su hladnokrvno s 15 hitaca iz sačmarica ubili svoje roditelje ili su to njihovi roditelji? Naime, tijekom suđenja, a i u samoj seriji, otkrilo se kako je Jose Menendez, ugledni glazbeni producent podrijetlom s Kube, godinama silovao svoje sinove, i to uz 'blagoslov' njihove majke

Očekivano, Macronove izjave nisu prošle nezapaženo. Gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri na društvenoj mreži X objavio je odgovor: "Dragi Emmanuel Macron, ne brini: Emily se odlično snalazi u Rimu. A srce ne možeš kontrolirati: pustimo je neka sama izabere". U svom odgovoru za The Hollywood Reporter Roma, Gualtieri je dodao: "Ne bi li predsjednik Macron trebao imati važnijih briga"?

Gualtieri je također izrazio nadu da s Macron samo šalio, naglašavajući da Netflix kao globalna produkcijska kuća ne podliježe političkim pritiscima. "Produkcijske odluke donose se na temelju kreativnih smjerova i interesa publike, a ne prema političkim zahtjevima", dodao je.

Ono što je zanimljivo jest dugogodišnja povezanost francuskog predsjednika s ovom serijom. Njegova supruga, Brigitte Macron, pojavila se u četvrtoj sezoni kao gošća, kada ju je Emily primijetila u kafiću i zatražila selfie. U fiktivnom svemiru serije, Brigitte je također podijelila jedan od Emilynih postova na društvenim mrežama iz prve sezone, kada se Emily začudila što je francuska riječ za vaginu – le vagin – muškog roda. Macron je priznao da je bio "super ponosan" na cameo svoje supruge i smatra da je to "dobro za imidž Francuske."

Iako je serija izazvala kritike nekih gledatelja u Francuskoj zbog prikazivanja klišeja o Parizu i izbjegavanja prikazivanja stvarnih problema, poput beskućništva, njezin utjecaj na turizam u Parizu je neosporan. Istraživanje francuskog nacionalnog filmskog centra iz siječnja otkrilo je da je oko deset posto turista odlučilo posjetiti Francusku nakon gledanja određenog filma ili serije, a u 38 posto tih slučajeva "Emily u Parizu" bila je glavni poticaj.

Unatoč povezanosti njegove supruge s popularnom serijom, Macron nema namjeru osobno se pojaviti u seriji. Jednom je izjavio: "Nisam toliko privlačan kao Brigitte."

LEGENDARNA ZNANSTVENICA

Osmislila je proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a živjela je skromno i samozatajno

Posljednje godine života provela je u koprivničkom domu umirovljenika, a skromno i samozatajno, kako je živjela, tako nas je i napustila u ljeto 2008. godine, u 89. godini života. Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.