Plus 55

Montažstrojev glasački stroj na pozornici dvorane Lisinski

Foto: arhiv
Montažstrojev glasački stroj na pozornici dvorane Lisinski
02.09.2012.
u 13:34
Montžastroj će 23. i 24. rujna na velikoj pozornici dvorane LIsinski izvesti predstavu-projekt 55 plus u kojoj okuplja ljude starije od pedeset i pet godina. Ulaznice za predstave već su u prodaji.
Pogledaj originalni članak

“Oni su potrošeni. Oni su teret. Oni su višak. Oni su zaboravljeni. Oni su nevidljivi. Oni su glasački stroj. Oni imaju više od 55 godina života iza sebe i njihovi glasovi po prvi put neće se samo zbrajati, nego i čuti.” Tako zagrebački Montažstroj najavljuje svoj nastup 23. i 24. rujna na velikoj pozornici koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u koju umjesto svjetski poznatih opernih glasova ili solista dovodi obične ljude starije od 55 godina koji su prestali biti statisti u vlastitim životima i postali protagonisti jedinstvenog kulturnog događaja koji će biti istovremeno sniman i za dokumentarni film.

“Generacija 55+ zauzet će svoje mjesto na pozornici kako bi se obračunala s više desetljeća vlastite šutnje i progovorila o najvažnijim minutama svog života, kao i o našoj zajedničkoj povijesti koju su stvarali i koju još uvijek stvaraju”, ističu u Montažstroju. I priznaju da im je najnoviji projekt organizacijski najzahtjevniji u dvadeset i tri godine dugoj povijesti u kojoj su se bavili angažiranim i beskompromisnim kazalištem. I na koji pozivaju publiku u dvoranu koja prima 1800 ljudi. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 55 kuna. Borut Šeparović Večernjem je listu otkrio da će protagonisti na pozornici (a onda i u dokumentarnom filmu) imati onoliko minuta koliko imaju godina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NE
nemrembilivit
09:33 04.09.2012.

Ajde konačno opet nekaj interesantno! Samo mi nije jasno da se nonstop piše o kojekakvim fufama i njihovim j.... pardon velikim ljubavima a o našim bakama i dedama ništ! Pa da, tko nas je vodio u vrtić ,u školu,tko nam je pomagao pisati zadaće,tko nas je hranio i oblačio i podnašao naše piz......,,dajte malo više reklame! Samo ovaj na plakatu djeluje malo zastrašujuće,dajte malo veselije i šarenije plakate!