Novi sevdah

Novi bend Damira Imamovića premijerno u Zagrebu

Foto: amir kapetanović
Novi bend Damira Imamovića premijerno u Zagrebu
12.10.2012.
u 14:29
U utorak će u Booksi Damir Imamović predstaviti novi bend koji se bavi sevdahom. Riječ je o triju Sevdah Takht koji je već predstavljen u Beogradu i Sarajevu
Pogledaj originalni članak

Poznati bosanski glazbenik i zaljubljenik u sevdah Damir Imamović, o kojem su gledatelji Hrvatske televizije nedavno mogli gledati odličan dokumentarni film, u utorak će predstaviti novi glazbeni projekt u zagrebačkoj Booksi. Riječ je o projektu Sevdah Takht koji čine i beogradski glazbenik Ivan Mihajlović na električnom basu, zagrebački glazbenik Nenad Kovačić (inače najpoznatiji kao član Afiona) na udaraljkama te dizajner zvuka Dobrivoje Milijanović. Na promociji u Booksi bit će izložen materijal koji prati kompaktnu ploču benda, među kojima su i fotografije i video za pjesmu “Razbolje se lijepa Hajrija” autora Amera Kapetanovića. Promociji će prisustvovati svi članovi novog sastava koji je već izazvao velik interes među ljubiteljima etnoglazbe. Sevdah Takht održat će veliki hrvatski promotivni koncert u subotu 20. listopada u zagrebačkoj Tvornici.

Takht je nekadašnje ime za male glazbene sastave koji su putovali Sredozemljem izvodeći tradicionalnu glazbu cijelog tog podneblja. Riječ je perzijskog porijekla. Nakon što je sa svojim triom objavio dvije kompaktne ploče i održao brojne koncerte te nakon dvije samostalne ploče, Damir Imamović odlučio se za iskorak i osnovao novi sastav baveći se novim glazbenim izričajem koji poštuje tradiciju i polazi od nje. Novi projekt imao je premijeru u Beogradu i Sarajevu. Nakon nastupa u zagrebačkoj Tvornici, sastav će otputovati u Poljsku, Norvešku i Švedsku. Damir Imamović javno nastupa od 2005. godine, a osim samostalne karijere, posebno ga zanima i nastupanje s drugim glazbenicima, i to u formi trija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.