Born This Way

Publika Lady Gage na novom albumu dobiva ono što jedino traži

Publika Lady Gage na novom albumu dobiva ono što jedino traži
08.06.2011.
u 21:39
Sve što radi na novom albumu “Born This Way” isključivo je dekoracija, ali LG ima preča posla od fasciniranja kritičara
Pogledaj originalni članak

Nakon svega što je postigla nastupnim albumom “Fame”, Lady Gaga imala je prečeg posla – kako to već biva s uvijek osjetljivim drugim albumom, značajno nazvanim “Born This Way” – nego se baviti kritičarima i slušateljima koje zanima više sadržaj nego forma. Čak ni činjenica da se u dvije pjesme pojavljuje saksofonist Clarence, dugogodišnji suradnik Brucea Springsteena, i da “The Edge of Glory” zvuči kao da ju je napisao sam Boss (ali se aranžmani i te kako računaju), više su dekorativne nego stvarne kreativne prirode. Kao što je, uostalom, i sve ostalo na albumu: od kvaziprovokacija kakvo je djetinjasto poigravanje Isusom i Judom (“Judas”) ili prostačenja na njemačkom u “Scheise”. Lady Gaga najbolja je kada ne pokušava biti veća od sebe same nego naprosto pušta da pjesma bude važnija od nje (“Marry The Night”). A posebno je nepotrebno kada pokušava biti veća od Madonne, za što će se, realno gledano, morati najesti još puno tjestenine jer bi bez toliko otvorenog i nepotrebnog naslanjanja na “Express Yourself” naslovna “Born This Way” bila sasvim simpatična moderna disko-pop pjesmica.

Sve primjedbe ove vrste, dakako, nju i njezinu publiku malo diraju, ali to ne znači da ne treba reći da Lady Gaga nije baš “rođena takva”, nego da je više takva – projektirana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar gmail
gmail
23:06 08.06.2011.

Tuga, kako se Sotona ruga djetetu Božjem, a to nesretno dijete misli da je to što radi nešto čime se treba ponositi. Kad bi znala koliko je Bog ljubi, prestala bi ovo raditi sebi i zavoditi neprosvijećene i nemoćne.

JO
jozost23
01:08 09.06.2011.

E Oremoviću, toliko si star, baviš se već dugo tim poslom, a ništa ti nije jasno.

KW
kwik
11:08 09.06.2011.

Pola sata sam se previjao od smijeha na ovaj komentar billybulla. To je isto kao da netko napiše da je Jelena Rozga ili Maja Šuput supermoderna zvijezda, a da je Arsen Dedić starkelja koji nema pojma i za kojeg nitko nije ni čuo.