cro Dizajn

Rozete kao “prozirni zidovi” Višnje Iris

Foto: arhiva
Rozete kao “prozirni zidovi” Višnje Iris
25.06.2012.
u 15:06
Tapiserija nalik na uvećan bakin heklani tabletić odličan je suvenir, a osobito su atraktivne kad su postavljene kao kružni tepisi čime je V. Iris i izazvala najveću pažnju, dajući besplatnu ideju našoj suvenirskoj kulturi
Pogledaj originalni članak

Rozeta shvaćena kao “prozirni zid” a inspirirana svijetlim otvorima rozeta preuzetih s neoromaničke katedrale u Đakovu, odnosno romaničke, gotičke i renesansne sakralne arhitekture, predmet je umjetničkog rada kostimografkinje i dizajnerice Višnje Iris izloženog u prostorima Knjižnice M.J. Zagorke na zagrebačkom Krvavom mostu. Riječ je o golemim kukičanim tapiserijama kružnog oblika, nalik na tradicijske “heklane tabletiće” iz bakina ormara. Osobito su atraktivne kad su postavljene kao kružni tepisi, čime je V. Iris i izazvala najveću pažnju, dajući besplatnu ideju našoj suvenirskoj kulturi. Riječ je o ozbiljnoj izložbi, čiju vrijednost podvlači i kustosica Silva Kalčić, dajući niz likovno povijesnih referenci Irisine izložbe naslova “Omjeri i znakovi”.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.