KONCERT

Tko ide na koncert grupe Van Gogh u Tvornicu?

Foto: ustupila Tvornica
Tko ide na koncert grupe Van Gogh u Tvornicu?
17.04.2010.
u 19:01
Srpska rock grupa Van Gogh nastupit će 24. travnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Ova poznata rock grupa nastala je 1986. i najveću popularnost doživjela u drugoj polovici devedesetih godina.
Pogledaj originalni članak

Srpska rock grupa Van Gogh nastupit će 24. travnja u zagrebačkoj Tvornici kulture. Za oni koji nisu upoznati, ova poznata rock grupa nastala je 1986. i najveću popularnost doživjela u drugoj polovici devedesetih godina.

Ubrzo nakon toga grupa prestaje sa radom, a jedan od njezinih osnivača, Zvonimir Đukić ju je obnovio 1990. godine kada i izdaje singl "Gubiš me". Tijekom 1991. pojavljuje se album 'Svet je moj', na kome je pored gitare Đukic preuzeo i ulogu pjevača. Slijede albumi Strast (1993), Hodi (1996), 1999. godine izlazi album Opasan ples. Krajem 2002. godine izlazi album Dr Under, četiri godine kasnije album Kolo.

U okviru "YU music internet awards" za 1998. godinu za koju je glasalo preko dvadeset tisuća korisnika interneta, Van Gogh je proglašen najboljom rock grupom, a koncertna verzija pjesme 'Neko te ima' ponijela je epitet pjesme godine.

U Sava Centru u ožujku je održana manifestacija „Beogradski pobednik¨, na kojoj je grupi Van Gogh dodjeljena nagrada za grupu godine. Nakon punih 8 godina, ova će rock grupa ponovno zasvirati u Tvornici, a to će sigurno biti svirka koju nikako ne smijete propustiti.

Ovom prilikom Vecernji.hr daruje dva puta po dvije ulaznice, a sve što trebate jest poslati svoje podatke na e-mail: nagradna_igra@vecernji.net (u subjectu napisati Van gogh) i dvoje najsretnijih osvojit će karte.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar deziderij
deziderij
11:46 18.04.2010.

Sretno \"sretnicima\" koji osvoje dvije besplatne karte i svima koji tu svirku nikako ne smiju propustiti. Primitivni balkanci kojih je Hrvatsaka i Zagreb prepuna. Kad mogu Bešlići i Brene i raznorazni \"umjetnici\" tog tipa napuniti arenu i stadione, zašto ne i ova grupica marginalaca ? I kad netko spomene hrvatsku kulturu dođe mi na rigoleto.