HNK Rijeka

Tužna komedija „Opća bolnica“ Hriste Bojčeva ponovno na sceni

Foto: arhiva VL
Tužna komedija „Opća bolnica“ Hriste Bojčeva ponovno na sceni
06.12.2010.
u 10:20
- "Opća bolnica" velika je - i uspjela - metafora. Često se danas govori kako je ovaj svijet bolestan te da je u potpunosti skrenuo, a ovdje zaista ne znate tko su luđaci, a tko doktori, kaže redatelj Matjaž Latin
Pogledaj originalni članak

Na scenu HNK Rijeka vraća se popularna tužna komedija „Opća bolnica“ Hriste Bojčeva. Pogledajte je od utorka, 7. prosinca do ponedjeljka, 13. prosinca (u 19.30 sati), na Sceni Zajc off, gdje su publika i glumci zajedno na  pozornici.

- Predstava "Opća bolnica" velika je metafora. Često se danas govori kako je ovaj svijet bolestan te da je u potpunosti skrenuo. Nerijetko se može čuti kako su ljudi pacijenti. A Bojčeva „Opća bolnica“ jest ludnica u kojoj se ne zna tko od čega boluje, tko su luđaci a tko liječnici! Kao i u današnjem svijetu“, kaže redatelj Matjaž Latin.
Svaki od glumaca u ovoj tragikomediji o gubitnicima ostvario je, prema pisanju kritike, odličnu glumačku kreaciju. U repriznom bloku izvedbi „Opće bolnice“ ulogu Dede, umjesto Zdenka Botića, glumit će Davor Jureško, a u ostalim su ulogama Damir Orlić (Kontuzov),  Dražen Mikulić (Braco), Alex Đaković (William), Jasmin Mekić (Fero), Jelena Lopatić (Pepeljuga), Zrinka Kolak-Fabijan (Baba), Andreja Blagojević (Žena, medicinska sestra, generalica), Luka Lenac, Matija Vadlja i Emanuel Kovačić (bolničari, oficiri i vojnici alijanse).

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.