Nova knjiga

Za što sam se spremna potući Ivane Simić Bodrožić

Foto: arhiv Profil
Za što sam se spremna potući Ivane Simić Bodrožić
16.04.2013.
u 14:48
Svojim karakterističnim stilom, oštrim i preciznim zapažanjima, izraženim aktivizmom i osjećajem za pravdu, Ivana skicira svijet koji nas okružuje s aktivnom željom da su promjene moguće,kaže o knjizi Olja Olja Savičević Ivančević
Pogledaj originalni članak

Nova knjiga Ivane Simić Bodrožić Za što sam se spremna potući, hrabar je i iskren komentar na hrvatsku pokatkad i tragikomičnu svakodnevicu. U ovoj su knjizi izabrane Ivanine kolumne koje je objavljivala u Večernjem listu. Svojim karakterističnim stilom, oštrim i preciznim zapažanjima, izraženim aktivizmom i osjećajem za pravdu, Ivana skicira svijet koji nas okružuje s aktivnom željom da su promjene moguće.  Rijetkost je u domaćem medijskom prostoru pronaći takvu spisateljsku potrebu za iskrenošću, žudnju da se pod svaku cijenu kaže vlastita istina o stvarima, pogotovo ako su te stvari nedodirljive, tabui i lažne svetinje. Ivana to radi bez agresivnosti ili želje da ostavi jak dojam, pomalo začuđena nad ludilom svijeta, nadmoćna kao i svi koji su u startu odbili pregovarati s vragom oko kompromisa. Ivana stoji iza svakoga svog znaka i riječi i iza naših praznina. Pokazala nam je kako je moguće rasti iz teksta u tekst, prešla je granice pristojnosti i lažnih obzira i postavila nove standarde hrabrosti u kolumnističkom pismu. Za takvo što u društvu koje je svojim tekstovima razobličila neće biti nagrađena, ali je zato spasila sebe, mene i barem nekoliko puta svijet od besmisla, zapisala je   Olja Savičević Ivančević o knjizi Za što sam se spremna potići.  

Knjigu je objavio Profil, a . biti će predstavljena na 2. hrvatskom  festivalu knjige, u srijedu  17. travnja u 20 sati u Profil Mozaik Megastoreu. Uz samu autoricu o knjizi i će govoriti Zoran Ferić i Mima Simić. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.