Suvremena umjetnost

Zagrebačka Galerija Marisall uspješno se predstavila u Berlinu

Zagrebačka Galerija Marisall uspješno se predstavila u Berlinu
18.10.2010.
u 21:30
Velik broj umjetnika iz jugoistočne Europe pronašao je svoj drugi dom u Berlinu i ova kreativna prijestolnica Europe više ne može zanemariti njihov utjecaj
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka Galerija Marisall sudjelovala je na Međunarodnom sajmu suvremene umjetnosti Berlin Preview - The Emerging art fair 2010. Iako rade tek šest godina u  središtu Zagreba, voditeljica i vlasnica Kristina Maričić zadovoljna je nastupom u Berlinu. Posebice stoga što je mala hrvatska ekipa bila među 60 galerija izabranih među ustanovama koje rade u čak 19 država svijeta. O nastupu kaže: 

– Posebnost ovogodišnjeg izdanja Berlin Previewa bila je usmjerenost na izlagače iz jugoistočnih zemalja. Berlin je jedan od najvažnijih točaka susreta različitih polova Europe.

– Velik broj umjetnika iz jugoistočne Europe pronašao je svoj drugi dom u Berlinu i ova kreativna prijestolnica Europe više ne može zanemariti njihov utjecaj koji se očito manifestira – kaže Ralf Schmitt, jedan od organizatora sajma. Berlin Preview postao je važno mjesto susreta ljubitelja umjetnosti, galerista, umjetnika i kolekcionara.

Nakon višegodišnjeg sudjelovanja na hrvatskom sajmu umjetnosti Artexchange Rovinj, zagrebačka Galerija Marisall s uspjehom se predstavila na međunarodnoj umjetničkoj sceni. Berlin Preview – The emerging art fair prvi je put ugostio jednu hrvatsku galeriju koja je izazvala veliko zanimanje publike, kustosa i kolekcionara. Sajam je šesti put održan u prostoru bivšeg berlinskog aerodroma Tempelhof i procjenjuje se da je oko 15 tisuća posjetitelja imalo priliku pobliže se upoznati s radovima hrvatskih umjetnika Matka Vekića, Tomislava Buntaka, Zlatana Vehabovića, Marina Majića i Sebastijana Dračića.

Galerija Marisall, usmjerena na predstavljanje hrvatskih umjetnika mlađe generacije, ovim je projektom učinila važan korak za ostvarivanje platforme za međunarodno djelovanje.
– Ovakvim je nastupima Galeriji Marisall cilj postati vidljivijom međunarodnoj javnosti i predstaviti bogatu hrvatsku umjetnost, kao i osigurati nove kontakte i interakciju hrvatskih umjetnika s inozemnim kolegama te uvrstiti njihova djela u važne privatne umjetničke fundacije internacionalnog karaktera – kaže vlasnica galerije Kristina Maričić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RE
returnofTito
22:41 18.10.2010.

Aha! Hrvatska kao zemlja jugoistocne Europe na brdovitom balkanu predstavljena privatnom galerijom na tamo nekom sajmu umjetnosti .... BLA,BLA,BLA ....