Jabuke su vrlo popularno voće i često se upotrebljavaju za razna jela i kolače, a iako dulje ostaju svježe od mnogog drugog voća, također bi ih se trebalo čuvati posebnom metodom, piše Express.
Većina ljudi jabuke drži u zdjeli s ostalim voćem, no pokazalo se da to baš i nije najbolje mjesto za njih, pogotovo ako ih ne mislite pojesti u roku od nekoliko dana. Da biste jabuke održali svježima, najbolje ih je držati u vlažnom i hladnom okruženju.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....
Ladica hladnjaka idealna je, te će tamo jabuke trajati oko dva do tri tjedna. Ako nemate mjesta u ladicama, možete ih slobodno zamotati i držati ih u podrumu ili garaži. Voće dozrijeva 6 do 10 puta brže ako je na sobnoj temperaturi, a idealna temperatura za skladištenje jabuka je između 0 i 3 Celzijeva stupnja.
Stručnjaci tvrde da su jabuke jedan od najčešćih proizvođača etilena, koji ih s vremenom omekšava i daje im onu mekanu i kašastu teksturu, a to može naškoditi i ostalom voću koje stoji uz njih. Iz tog razloga, držanje jabuka na hladnom, a ne na kuhinjskom pultu, može usporiti emisiju etilena.
Što se tiče smeđe boje na jabuci kada se prereže, ne postoji način na koji se to može u potpunosti zaustaviti, budući da nastaje zbog kisika u zraku, no postoji nekoliko kućnih trikova za usporavanje procesa; npr. dodavanje malo limuna, octa ili čak vode.
Za najbolju tehniku očuvanja, stručnjaci preporučuju zamrzavanje. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje, i zatim na njega stavite kriške jabuke tako da se ne dodiruju. Zamrzivač mora biti postavljen na najvišu postavku jer će se voće tako brže smrznuti i zadržati više svojih nutritivnih vrijednosti. Zamrznite ih na nekoliko sati, ili dok se potpuno ne smrznu, a zatim ih uklonite s papira i stavite u spremnik ili vrećicu za zamrzavanje da ih vratite u zamrzivač.
Omekšivačem se savršeno peru prozori: Isprobali smo ovaj viralni hit!