Korisno

Bacate vodu u kojoj se kuhala tjestenina? Evo zašto ne biste trebali

Foto: Shutterstock
Bacate vodu u kojoj se kuhala tjestenina? Evo zašto ne biste trebali
02.09.2019.
u 09:38
Tjestenina je mnogima često na jelovniku, a voda u kojoj se kuha ima još jednu namjenu
Pogledaj originalni članak

Mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Ovo je pogreška, a evo i zašto.

Foto: Shutterstock

Slavni kuhari tu vodu nazivaju "zlatnom tekućinom" i čuvaju je za uporabu u umacima.

Voda u kojoj se kuhala tjestenina zgusnut će umak pa neće biti potrebe dodavati druge sastojke za zgušnjavanje umaka, a dat će mu i posebno pun okus

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.