Jabuke su male riznice antioksidansa, hranjivih tvari koje usporavaju starenje i bolesti te mogu produljiti život 10 posto. Potvrdili su to nedavno kineski znanstvenici te istaknuli da žene koje često jedu jabuke i do 22 posto manje obolijevaju od srčanih bolesti.
Jabuke su vrlo hranjive i pored toga daju brzi osječaj sitosti, što je vrlo korisno kada je riječ o držanju dijete ili pokušaju da se privremeno odgodi glad ili izbjegne obrok.
Jabuke istovremeno sadrže vrlo malo kalorija, svega 80 kalorija i zadovoljava oko 4 do 5 postotka dnevnih energetskih potreba organizma.
Kalorije u jabukama su prisutne većinom u šećerima, kojih je u jabukama 8-18 % (različiti postoci su ovisni od vrste jabuka i okolnosti, u kojima su rasle).
Zrela jabuka sadržava 84-88% vode in zato je vrlo dragocjena namirnica, koja organizam opskrbljuje s tekućinom. Jabuka ima malo kiselkast ukus zbog inače malog sadržaja organskih kiselina (0.25 do 0.5 grama na 100 g jabuka), koje reguliraju bakterije u crijevima.
Jabuke su zakon! U EU osoba prosjecno pojede 60-90 kila voca, dok u HRvatskoj 30 kg. Ocito nema krize. Jede se pecenje, prasice itd... Mozda smo zato takvi kak jesmo...