Najjednostavniji mogući recept

Bez dizanja i odmaranja tijesta: Brzi kruh sa sodom bikarbonom ide ravno u pećnicu!

Foto: Tanja Pastuović Klaić, COOKam i guštam
Bez dizanja i odmaranja tijesta: Brzi kruh sa sodom bikarbonom ide ravno u pećnicu!
17.09.2022.
u 07:00
Ovaj kruh nije od onih koje treba dugo mijesiti i čekati, samo pomiješajte sastojke i formirani kruščić ide odmah u toplu pećnicu. Ako dosad niste pripremali kruh sa sodom bikarbonom, okus je malo drugačiji ali garantiramo da ćete uživati u svakom zalogaju.
Pogledaj originalni članak

Ovaj kruh nije od onih koje treba dugo mijesiti i čekati, samo pomiješajte sastojke i formirani kruščić ide odmah u toplu pećnicu. Ako dosad niste pripremali kruh sa sodom bikarbonom, okus je malo drugačiji ali garantiramo da ćete uživati u svakom zalogaju, poručuje naša poznata gastroblogerica Tanja Pastuović Klaić.

Foto: Tanja Pastuović Klaić, COOKam i guštam

Kruh sa sodom bikarbonom

Za mali kruščić potrebno je:

250 g brašna (pola raženog, pola pirovog)

žličica soli

žličica sode bikarbone

250 ml mlijeka  

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 °C. Pomiješajte brašno, sodu i sol. Dodajte mlijeko i promiješajte tek da se smjesa sjedini, to će biti dovoljno. Pobrašnite radnu plohu (malo obilnije), izručite tijesto (koje je dosta rijetko, tako i treba biti). Oblikujte u kuglu i lagano spljoštite. Dobro uvaljajte u bijelo brašno pa prebacite u malo namašćen (ili papirom za pečenje obložen) lim za pečenje. Oštrim nožem zarežite u križ. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 20-30 minuta.

Foto: Tanja Pastuović Klaić, COOKam i guštam



 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.