Ljubavi iz djetinjstva

Bolji od originala: Ako vam je Rumenko bio najdraži sladoled ovaj recept ne smijete preskočiti!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Bolji od originala: Ako vam je Rumenko bio najdraži sladoled ovaj recept ne smijete preskočiti!
29.06.2022.
u 08:00
Mnogi bi rado ponovo uživali u okusu omiljenog sladoleda svog djetinjstva, a jedan od načina je da slavnog Rumenka pripremite sami. Možda neće probuditi sve one emocije koje vas vežu uz poslasticu za koju ste s društvom ispred zgrade vadili zadnje "žute" iz džepova, ali garantiramo vam da ćete uživati u osvježenju toliko potrebnom ovih dana.
Pogledaj originalni članak

Ova verzija Rumenka je malo kaloričnija, jer u recept ide punomasno kiselo mlijeko, ali barem ste sigurni da nema nikakvih dodatnih konzervansa! Naravno, ukoliko niste ljubitelj jagoda možete koristiti i drugo voće – banane, breskve, višnje, maline, kupine... Recept je osmislila velika obožavateljica Rumenko sladoleda, gastroblogerica Tatjana Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Rumenko u domaćoj izvedbi

Sastojci:

200 ml kiselog mlijeka (ukoliko je rijetko, dodajte i žlicu vrhnja)

10 jagoda

1-2 žlice meda (ili šećer u prahu/javorov sirup)

Priprema:

U blender stavite sve sastojke i dobro ih sjedinite. Stvar je ukusa želite li da budu do kraja izblendani ili pak više volite da ostane pokoji komadić jagode. Pipremljeni sadržaj izlijte u kalupe za sladoled na štapiću (ili posudu za zamrzivač). Držite ih u zamrzivaču barem 3 sata, a najbolje je da ostanu tamo preko noći. Ukoliko ih ne možete lako izvaditi iz kalupa, provucite kalup kroz mlaz vrele vode i sladoled će se odmah odvojiti od kalupa. Po želji u smjesu za sladoled možete dodati žlicu mente.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.