Ova verzija Rumenka je malo kaloričnija, jer u recept ide punomasno kiselo mlijeko, ali barem ste sigurni da nema nikakvih dodatnih konzervansa! Naravno, ukoliko niste ljubitelj jagoda možete koristiti i drugo voće – banane, breskve, višnje, maline, kupine... Recept je osmislila velika obožavateljica Rumenko sladoleda, gastroblogerica Tatjana Miletić.
Rumenko u domaćoj izvedbi
Sastojci:
200 ml kiselog mlijeka (ukoliko je rijetko, dodajte i žlicu vrhnja)
10 jagoda
1-2 žlice meda (ili šećer u prahu/javorov sirup)
Priprema:
U blender stavite sve sastojke i dobro ih sjedinite. Stvar je ukusa želite li da budu do kraja izblendani ili pak više volite da ostane pokoji komadić jagode. Pipremljeni sadržaj izlijte u kalupe za sladoled na štapiću (ili posudu za zamrzivač). Držite ih u zamrzivaču barem 3 sata, a najbolje je da ostanu tamo preko noći. Ukoliko ih ne možete lako izvaditi iz kalupa, provucite kalup kroz mlaz vrele vode i sladoled će se odmah odvojiti od kalupa. Po želji u smjesu za sladoled možete dodati žlicu mente.