Pokušajte!

Uzrokuje li vam brijanje nogu iritaciju kože? Estetičarka ima trik kako je izbjeći

Foto: TikTok/@joannajkenny
Uzrokuje li vam brijanje nogu iritaciju kože? Estetičarka ima trik kako je izbjeći
02.05.2022.
u 14:30
Iako savjetuju brijanje u smjeru rasta dlačica, na reklamama proizvođača britvica uvijek vidimo isti pogrešan način... - kaže estetičarka.
Pogledaj originalni članak

Uzrokuje li vam brijanje nogu iritacije ili jagodičaste fleke? Prema riječima estetičarke Joanne Kenny, razlog može biti povlačenje britvice u krivom smjeru.

Prilikom brijanja koristite gel za tuširanje? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Youtube
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje
Foto: Thinkstock
Brijanje

Kenny je na svom TikTok računu zato pokazala jednu tipičnu reklamu proizvođača britvica koja pokazuje ženu koja brije noge, a takve su reklame, kaže, krive što mnoge od nas to rade pogrešno.

Naime žena u reklami noge brije od stopala prema gore, suprotno od smjera dlačica, a estetičarka napominje da takvo brijanje najčešće uzrokuje iritaciju kože.

Zato savjetuje da se noge briju od koljena prema dolje, dakle od sebe i u smjeru rasta dlačica.

- Ili tako ili se depilirajte! - poručila je u svom videu u čijem je naslovu napisala "Pogrešno se brijemo" i "Jesu liza to krive reklame?"

- Iako savjetuju brijanje u smjeru rasta dlačica, na reklamama uvijek vidimo isti pogrešan način... - zaključila je dodavši kako je 'krivac' za neznanje možda i tabu koji još uvijek okružuje nepoželjne ženske dlačice.  sliku brijanja nogu.

I premda se većina TikTok korisnica zahvalila na savjetu, neke su žene komentirale da su im dlačice 'prekratke ili preslabe pa ih brijanje u smjeru rasta uopće ne uklanja'.

- Brijanjem suprotno od smjera rasta dlačica definitivno bolje uklonimo dlačice, no iritacija je cijena! - zaključila je autorica videa.

Depilacija brusnim papirom najnoviji je hit s društvenih mreža: Biste li isprobali

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.