Restoran Vila Neretva

Brudet kod istinskog zaljubljenika u Neretvu

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
17.06.2020.
u 23:06
Jerkovićev bakalar za Badnjak na Neretvu privlači brojne sladokusce, a o njegovu rižotu od žaba ispisani su brojni hvalospjevi
Pogledaj originalni članak

Restoran Villa Neretva i njezin vlasnik Pave Jerković turistička su institucija u dolini Neretve. Pavo se 1990. vratio iz Njemačke, otvorio restoran i do danas stekao kultni status. Na jelovniku su mu tradicionalni neretvanski specijaliteti, a mi smo na preporuku gazde odlučili kušati neretvanski brudet od jegulja i žaba s purom i nismo pogriješili. Šef kuhinje je Pavin sin Kristijan Jerković koji je umjetnik svog zanata.

Jerkovićev bakalar za Badnjak na Neretvu privlači brojne sladokusce, a o njegovu rižotu od žaba ispisani su brojni hvalospjevi. Pavo Jerković prvi je započeo s organiziranjem fotosafarija lađama po Neretvi, što je i danas hit među turistima, jedan je od pokretača slavnog Maratona lađa i cijeli svoj radni vijek posvetio je Neretvi i promicanju turizma u njezinoj dolini.

– Neretva je prava meka, raj za turiste. Ovdje uživaju promatrači ptica, ribolovci, gurmani svih vrsta, kao i svi oni kojima je dosta vreve grada i vrućine asfalta. Kod nas sezona već u ožujku, a završava u kasnu jesen, berbom mandarina – priča Pavo Jerković, zaljubljenik u Neretvu. Nada se kako će se nakon lošeg početka ova sezona ipak popraviti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.