Recept nam je darovala Tamara Ivančić, autorica gastrobloga Ave dulcis, koja u svojoj „virtualnoj tekici“ ima pravu riznicu recepata za slana i slatka jela, a mi obožavamo svako malo zaviriti u nju.
Brze pogačice s pivom
Sastojci:
300 g glatkog brašna
½ žličice soli
80 ml piva ili mineralne vode
50 ml grčkog jogurta
4 žlice maslinova ulja
bjelanjak
sezam za posipanje
Priprema:
U posudu dodajte brašno i sol, tekuće sastojke sjedinite pa umiješajte s brašnom. Smjesa će biti prilično mekana. Žlicom vadite hrpice na pleh obložen papirom za pečenje, premažite razmućenim bjelanjkom pa pospite sezamom. Pecite u vrućoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta.
Namaz od svježeg sira
Sastojci:
200 g svježeg sira
70 g grčkog jogurta
vezica mladog luka
3 žlice mljevenih lanenih sjemenki
sol i papar po ukusu
Priprema:
Svježi sir razmekšajte vilicom, dodajte jogurt i začinite. Mladi luk nasjeckajte pa zajedno s lanom dodajte u namaz. Poslužite uz brze pogačice.