Bolje ne može!

Jamie Oliver ima recept za odličan rolani kruh s češnjakom – dan ja kao stvoren da nešto zamijesite!

Shutterstock
10.12.2022.
u 07:00

Kombinacija svježe pečenog kruha i češnjaka? Može! Još kad se otkida rukama u velikom i veselom društvu okus je posebniji. Jamie ga predlaže kao ukusan zalogaj ili prilog nekom finom gulašu.

Kombinacija svježe pečenog kruha i češnjaka? Može! Još kad se otkida rukama u velikom i veselom društvu okus je posebniji. Jamie ga predlaže kao ukusan zalogaj ili prilog nekom finom gulašu.

Foto: Shutterstock

Odličan kruh s češnjakom

Sastojci (za 12 osoba):

1 vrećica suhog kvasca

500 g brašna za dizana tijesta

maslinovo ulje

50 g bijelog ili integralnog kruha

1 veliki svežanj peršina

3 režnja češnjaka

1 limun

200 g sirnog namaza

Foto: Shutterstock

Priprema:

Ulijte 325 ml mlake vode u veliku zdjelu. Dodajte kvasac i miješajte vilicom 2 minute. Dodajte brašno i prstohvat morske soli pa zamijesite tijesto dodajući još brašna dok god se tijesto ne prestane lijepiti za ruke. Oblikujte kuglu pa je ostavite na toplom u lagano nauljenoj posudi prekriveno čistom, vlažnom kuhinjskom krpom otprilike sat vremena.

Za to vrijeme usitnite kruh u blenderu. Dva lima za pečenje dimenzija 30x50 cm nauljite maslinovim uljem pa ravnomjerno posipajte usitnjenim kruhom. U blender ubacite listiće peršina, češnjak, sok od limuna, krem sir i začine pa sjedinite.

Tijesto razdijelite na dva dijela. Jedan dio razvucite na lim pa na njega rasporedite pola smjese s krem sirom s tim da ostavite jedan prazan rub širine oko 5 cm. Zarolajte tijesto pa ga narežite na 18 komada. Narezane komade složite na pladanj, pokrijte i ostavite u hladnjaku preko noći ili barem 45 minuta ako ćete ih peći isti dan. Drugu polovicu tijesta možete zalediti za neku drugu priliku. Zagrijte pećnicu na 220 °C. Kruh pecite 20 minuta ili dok ne porumeni. Pošpricajte ga s malo maslinova ulja i poslužite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije