U slast!

Brzo, ukusno i zdravo. Evo kako pripremiti punjene i zapečene tikvice

Foto: Thinkstock
Brzo, ukusno i zdravo. Evo kako pripremiti punjene i zapečene tikvice
16.12.2013.
u 19:00
Ovo jednostavno, ali brzo jelo oduševit će vaše ukućane
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI: 4-5 većih tikvica, 2 mrkve, celer, sir, mrvice, češnjak, luk, peršin, maslinovo ulje, sol, papara

PRIPREMA: Tikvice prepolovite po dužini, žlicom izdubite žlijeb u koji stavite smjesu od naribane mrkve, celera, češnjaka, jaja i mrvica koju ste začinili po ukusu. Pospite ribanim sirom i stavite u vatrostalnu posudu da se peku 15 minuta na 180 stupnjeva, a potom još 5 minuta na 200. Servirajte kao vegetarijanski obrok uz kuhanu rižu ili uz odrezak od seitana te na grilu pečeni tofu

>>I slatki su odlični, ali slani muffini s brokulom i kobasicama su mmm...

Svjetski dan bubrega

Ova bolest godišnje pogađa više od 850 milijuna ljudi, simptomi su nespecifični, a ključ je prevencija

Svake godine, drugog četvrtka u ožujku, obilježava se Svjetski dan bubrega. Riječ je o globalnoj kampanji koja se provodi diljem svijeta s ciljem podizanja svijesti o važnosti bolesti bubrega, od koje na svjetskoj razini boluje više od 850 milijuna ljudi, među kojima čak 300.000 u Hrvatskoj. Prema podacima iz 2019. godine, ova bolest uzrokovala je više od 3,1 milijun smrtnih slučajeva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.